Linux kernel geliştiricisi olmak istiyorum

Merhaba arkadaşlar

Linux kernel geliştiricisi olmak istiyorum

Önerinizi alabilir miyim ?

Teşekkürler

Seni kernel.org’a alalım. Oradaki her şeyi okursan, kernel geliştiricisi olursun.

GitHub’dan kaynak kodu indirdim. Git ile senkronize ediyorum. Aynı zamanda deneysel eğitim amaçlı Debian GNU/Linux tabanlı GNOME ve GCC odaklı bir dağıtım da çıkardım. Şimdilik sadece ISO var. 55 MB bir şey.

Teşekkür ederim. Dediğinizi de tekrar inceleyeyim. Aslında inceliyorum da odağımı artırayım.

Görüşmek üzere.

1 Beğeni

Merhaba, ben kernel developer değilim. Yocto ile uğraşan biriyim ama bir şeyler yazmak istiyorum bir faydası olacağını umarak. Bence bir sistemi öğrenmek için o sistemi kullanmak lazım. Mesela kernel için konuşalım. Endüstriyel bilgisayarlar için hotspot ayarlamaları yapmak istiyorsun. Ama kernel konfigurasyonundaki bazı parametreler kapalı olduğu için çalışmıyor. Burada ilgili kernel konfigurasyonunu açmayı, bu konfigurasyonların nasıl çalıştığını öğrenebilirsin. Ya da pwm fanlar için hız profili ayarlamak istedin. Bu noktada her bir kart için ayrı olabilen dts’lere (device tree structure) girmen gerekecek. Ya da ikili boot sistemi yapmaya çalışabilirsin initramfs’i kullanarak. (tabi grub ve u-boot var olsa da). Bu saydıklarımın bana kerneli anlamamda yardımcı olduğunu söyleyebilirim. Kart üreticileri genelde linux’u kartta koşmak için kernel’i forklayıp değişiklik yaparlar. orada nasıl değişikliklere gittikleri incelenebilir. Bunları önce tüketicisi olup sistemi anlamaya yönelik bir yorum olarak yazıyorum. Benzer yolun yolcusu gibi duruyoruz.

@ismailarilik beyin dediği çok daha mantıklı gibi duruyor elbette.

3 Beğeni

Elimde C Derneğinin ( CSD ) notları da var ve kursuna katılacağım müsaitliğimde, ama en iyi kurs denildiği üzere kodun kendisi.

Evet Cihat Bey size de katılıyorum

Görüşmek üzere

1 Beğeni