Linux'ta Gnome - Xfce - KDE (performans) farkı nedir?

Merhabalar

Eski ve kötü bilgisayarıma kali linux kurmak istiyorum fakat (Gnome - Xfce - KDE) bunlardan hangisini kuracağımı bilmiyorum, yani bunların herhangi birini kursam performans açısından fark eden bişey olur mu ?

Xfce çalıştıran bilgisayar Gnome’yi de aynı performansta çalıştırır mı ?

Daha önce bu bilgisayara Xfce kurmuştum tema yüklerken tamamen sistem bozuldu (root olayında)

NOT :
Sistemi, exFat dosya sistemli 3.0 lık USB 'ye kuruyorum

TEŞEKKÜRLER :blush:

1 Beğeni

Öncelikle nasıl kurulacağını usb den biliyorsundur temelini kazıyarak yönetici olarak usb ye atıyorsun ardından da pc nin bios una kuruyorsun eğer böyle yapıyorsan şimdiden söyliyim önerim kali linux değil eğer sanal ortam olarak linux istiyorsan ubuntu tercih ederim ama ben hacker olcam facebook un database ini alıcam dersen unix işletim’i tercih ederim hee ikisin den de %50 olsun diyorsan gnu/linux derim hee bide ben koyu türkçüyüm dersen türklerin yazılımı olan pardus derim

Merhaba.

Eğer siber güvenlik gibi konularla işiniz yoksa Kali Linux kullanmanıza gerek yok. MX Linux’un da “Live Persistence” modu var ve son kullanıcıya yönelik olduğu için kullanmakta zorluk çekmezsiniz. Ama Gnome masaüstü ortamını kullanmak istiyorsanız kendiniz kurmalısınız.

Evet. Yaklaşık olarak şöyle:

Ağır → Hafif
KDE Gnome XFCE

Büyük olasılıkla evet.

Tema eklemek için yönetici izinlerine ihtiyacınız yok.

Donanım özelliklerini yazmanız daha sağlıklı bir cevap vermek için faydalı olacaktır. Özellikle RAM değeri masaüstü ortamları için önemli tüketim.

Söylediğiniz ortamlar içerisinde Xfce en iyi tercih olarak kalıyor ancak ben eski bilgisayarlarımda i3wm kullanıyorum memnunumda.

Ayrıca LXQt, bspwm, Openbox, Awesome bunlara da bakabilirsin.

Masaüstü uygulamaların Youtube üzerinden incelemelerine bakabilir ordan kullanabilirliğine göre karar verirsin.

neden kali linux kurmak istiyorsun? nedir bu turkiyedeki kali linux sevdasi.

hayir. kaynak kullanimi agirligi konusunda kabaca siralama gnome > kde >=~ xfce seklinde. en agiri genel olarak gnome. kde ve xfce birbirine yakin ama xfce bi tik daha hafif. xfce animasyonlar/efektler/vs konusunda biraz yalin kaliyor diger ikisine gore. eger linux’da yeniysen gnome’un aksine windows’a benzeyen daha geleneksel ve (windows kullanicilari icin) alisildik bir arayuzle gelmesi, gnome’a gore daha hafif olmasi, xfce kadar yalin olmayan guzel bir arayuze sahip olmasi, ucu arasindan en kisisellestirilebilir olmasi ve hem gtk hem de qt uygulamalarini birbiriyle uyumlu sekilde guzel bir sekilde calistirmasi (diger ikisinde biraz tweaking yapilmadigi surece qt uygulamalari uzayli gibi gozukuyor) sebebiyle kde en mantiklisi gibi.

anla(ya)madim. root olayi?

XFCE kurmanızı öneririm bilgisayarın özellikleri anladığım kadarıyla kötü :slight_smile: