Live Chat - View

Arkadaşlar merhaba, bir socket aracılığı ile canlı chat uygulamasını kullanıyorum. Socketi çalıştırdım. index.html adlı bir view dosyam var, ancak bir türlü tarayıcıda o ekrana erişipte chat’ i gerçekleştiremedim. Url’im http://sunucuip/index.html şeklinde mi olmalı? Her türlü kombinasyonu denedim ancak olmadı. Beni bu konuda yönlendirebilir misiniz?

Socketten kastiniz nedir? Calistirmaktan kastiniz nedir?

bkz: Soru Sorarken Sıkça Düşülen Hatalar #11, #8 ve belki #5

URL’in ne olacagi sunucunun nereyi dinledigine bagli. (Ne sunucusu olduguna da.)

Yaptiginiz seyleri yaninizda olmayan, ne yaptiginizi bilmeyen birinin de deneyebilecegi sekilde aciklamaniz lazim.

index.html veya client.html gibi bir dosyayi sunacak HTTP sunucusu ayari yok

Koddaki sunucu sadece /socket.io’yu sunmaya ayarli (ikinci satirdan).

createServer’a parametre olarak GET /index.html gibi isteklere cevap verecek bir fonksiyon yazmaniz lazim. Veya daha iyisi, .addStaticFile(“index.html”) gibi methodlar cagirabileceginiz bir router objesi yaratip paslayabilirsiniz. Veya daha iyisi, express gibi kullanimi cok daha kolay bir HTTP sunucusu kullanabilirsiniz.

socket.io orneklerinde olmasi lazim

bkz: Soru Sorarken Sıkça Düşülen Hatalar #15

Size vaktini veren insan evlatlarini ChatGPT’ye girdi olarak kullaniyorsaniz bunu en azindan belirtmeniz lazim.

Edit: Ornek bende calisiyor.

(Aradaki postlarin silinmesi uzerine) O kadar cekinmenize gerek yok. ChatGPT (ve diger AI asistanlari) cok guzel aletler, tabi ki kullanacaksiniz.

Sadece yaptiginiz ve yapmaya calistiginiz seyde acik olun. Siz verilen linkleri okuyun. Kullandiginiz kutuphane ve diger aletlerin dokumentasyonunu okuyun. Bir seyi ogrenmek istemiyor veya okumaya, ugrasmaya useniyor iseniz bunu da belirtin. Sizi tanimayan insanlarla iletisim kuruyorsunuz.

3 Beğeni