Matplotlib, numpy, opencv, PIL, bu kütüphaneleri sadece kurmak, tanıtmak istiyorum.
IDLE’da bu kütüphanelerin fonksiyonları ile çalışmak istiyorum. Ama bir türlü kuramıyorum. Bin tane forum, yazı okudum, bir türlü halledemedim. Lütfen yardımcı olabilirseniz, çok müteşekkir kalırım.
Anaconda indirip Navigator’undan rahatlıkla bu kütüphaneleri ekleyebilirsiniz eğer diğer yöntemler işe yaramadıysa. Normalde pip komutuyla inerler ancak açtığınız diğer konuya baktığıma göre sıkıntılar var. Anaconda ile şansınızı deneyin.
Peki öncesinde yapmam gereken bir şey var mı, yani Anacondayı indirmeden önce, komple diğer python sürümlerini felan kaldırmalı mıyım? Birde Anaconda’yı yükledikten sonra, bu platformda direk kurulumu oluyor bu paketler? Bu paketleri orada mesela IDLE’daki gibi direk import felan yazdığımda kullanabilir miyim?
İstihza’nın 3x kitabını okudum. Özetini çıkardım, yine okudum. Şimdi güncellemeler var mı diye baştan okuyorum, listlerdeyim. İnanın uğraştırımak için burada bunlar yazmak istemezdim ama bu kütüphanelerin fonksiyonlarını öğrenmek için aldığım kitaplar var. Ama bir türlü tanıtamadığım için kitaplardaki fonksiyonları öğrenemiyorum.
Anaconda içinde bazı gerekli olan paketlerle beraber inecek. Yüklemeden önce isterseniz önceki Python sürümlerini silip sadece bir sürümünü kurun. Kurarken Path’e eklemeyi unutmayın. Anaconda kurulurken de Path isteği gelecek önceden biz Python’u Path eklediğimizden gerek yok. Aslında Python’ı da direk Anaconda kurulumu ile otomatik kurdurup Path’e ekletebiliriz ancak bazen sorunlara sebep olabiliyor. Anaconda Navigator’dan hemen bir ekran görüntüsü atayım:
Gördüğünüz gibi direk paket ismi arayıp kur diyebiliyoruz. Örneğin Numpy kütüphanesi bende kurulu gördüğünüz gibi.
İndiriyorım, söylediklerini yapacağım, eğer kütüphanelerden birini ya da hepsini kuramazsam sana döneceğim. Umarım başarabilirim. Teşekkür ederim. Çok sağol dostum.
Amacınız güncellemeleri takip etmekse github’daki commit’leri takip edebilirsiniz, bütün belgeleri okumanıza gerek yok.
Gerçi istihza belgelerini bitirmiş birinin artık İngilizce kaynaklara da başvurması, gerekirse İngilizce’sini geliştirmesi lazım diye düşünüyorum.
Kesinlikle ingilizce okuyor ve çeviriyorum, hala geliştiriyorum da. Hatta sadece programlama değil, fizik, kimya, jeoloji kaynakları bile okuyup çeviriyorum. Ya programlama öğrencisi olmadığım için, yazılım dünyasının tüm orijinal kaynak üreticisi linklerini takip edemiyorum. O yüzden, tekrar yapmak için, yaz okulu döneminde iyi geliyor. Ama hala bu orange book lara bakıyorum. Bir de bir kaç internet pdfsinine… Teşekkür ederim ilgin için.