Merhabalar arkadaşlar,
Yeni Mac os’a geçiş kararım maalesef beni çok zorluyor. Eski verilerimi komple yeni M3 eklediğimde büyük sorunlarla karşılaştım. bir çok kütüphane için alttaki hatayı aldım.
ImportError: dlopen(/Library/Frameworks/Python.framework/Versions/3.12/lib/python3.12/site-packages/PyQt5/QtGui.abi3.so, 0x0002): tried: '/Library/Frameworks/Python.framework/Versions/3.12/lib/python3.12/site-packages/PyQt5/QtGui.abi3.so' (mach-o file, but is an incompatible architecture (have 'x86_64', need 'arm64e' or 'arm64')), '/System/Volumes/Preboot/Cryptexes/OS/Library/Frameworks/Python.framework/Versions/3.12/lib/python3.12/site-packages/PyQt5/QtGui.abi3.so' (no such file), '/Library/Frameworks/Python.framework/Versions/3.12/lib/python3.12/site-packages/PyQt5/QtGui.abi3.so' (mach-o file, but is an incompatible architecture (have 'x86_64', need 'arm64e' or 'arm64'))
bu durumu düzeltmek için bütün kütüphaneleri dışarı aktarıp aynı sürümlerini aşağıda ki gibi kullanarak arm’ye uygun şekilde yükledim.
arch -arm64 python3.12 -m pip install -r requirements.txt
şimdi ise aşağıda ki gibi hata alıyorum.
ImportError: dlopen(/Library/Frameworks/Python.framework/Versions/3.12/lib/python3.12/site-packages/_cffi_backend.cpython-312-darwin.so, 0x0002): symbol not found in flat namespace '_ffi_type_double'
ben pythonu eski kütüphanelerle nasıl m3 de rahatlıkla kullanabilirim?