Macbook yazılım için iyi midir?

Merhaba üstatlarım. Macbook Air almayı düşünüyorum. Çip: M1. RAM: 8 GB. Bellek 256 GB. Yazılım için uygun mudur? Python, JavaScript gibi diller öğrenebilir miyim ve kaç yıl götürür? Görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Macbook yazılım için idealdir. Hem linux ortamı gibi çalışır hem de gündelik kullanımınız için uygundur. (Bence)

RAM olarak 8 gb gayet yeterli. Zaten fazlasına ihtiyaç duyarsanız sunucularla çalışmak daha faydalı oluyor. Ama 256 GB hafıza 3-4 seneden sonra yeterli olmayabilir. 512GB veya fazlasını tavsiye ederim. Yine de 3-4 sene hafıza sıkıntısı çekmeden kullanabilirsiniz(Oyun indirmeyeceğinizi varsayıyorum.)

Bu istediğiniz dilleri öğrenmek için fazla bir sistem gereksinimine ihtiyacınız yok. 10 sene öncesinden kalma bilgisayarla da pekala öğrenebilirsiniz.

1 Beğeni

Python, JS gibi dilleri 10 yıllık sağlam bir bilgisayarla da öğrenirsiniz. Bunun için çok çok iyi bir bilgisayara ihtiyacınız yok. Android telefonlar için python interpreter’ı bile var. Type-C to USB bir dönüştürücü alıp bir de telefonunuza klavye takınca (kullanım zorluğu dışında) gayet de python çalışabilirsiniz. Yolunuz açık olsun.

2 Beğeni

Çok teşekkür ederim. Dikkate alacağım

Hocam bilgisayara ihtiyacım var zaten almışken sağlam bir şey olsun istedim. Fakat yazılım için genelde çevremdekiler windows kullanıyor, macbook bu iş için iyi midir değil midir onu araştırıyordum. Teşekkür ederim yanıtınız için.

1 Beğeni

8gb Ramle alınmaz gibi işlemciden tam performans alamazsın.