Masaüstü Uygulama

Merhaba Arkadaşlar,
Masaüstü uygulaması geliştirmek istiyorum, Python da hangi framework kullanmalıyım ? Aslında yapacağım uygulama çok kompleks bir şey olmayacak, günlük çalışma saatlerimi vs tutan aylık ve yıllık konu bazında toplam çalışma saatimi filan gösteren bir şey tasarlamak istiyorum excel kullanmak yerine kendime ait veritabanımı oluşturmak istiyorum. Konu ile ilgili nasıl bir yöntem izlemeliyim ?

*Kullanımı kolay olan , sürükle bırak özelliği olan hangi platformu tavsiye ederseniz ? Şimdiden teşekkürler

1 Beğeni

PyQt5 ile istediğiniz şeyi rahatça yapabilirsiniz. Ancak kullanım kolaylığı tartışılır.

1 Beğeni

Masaüstü bir uygulama geliştirerek kendi veritabanınızı yapmak ve bunun dışında fazla kompleks olmayan masaüstü uygulamalar mı yapmak istiyorsunuz?
O halde PyQt5 işinizi görür.

QtDesigner ile harika şeyler ortaya çıkarabilirsiniz.

Hatta daha da ileri gidip kendinizi QtCreator’da da geliştirebilirsiniz. Qtquick’te de aynı şekilde kendinizi geliştirebilirsiniz ki zaten creator bütün qt platformunu kullanabilmeniz sağlar.
İçinde designer da var qtquick de var. Var da var. QML’den de yararlanarak çok profesyonel şeyler çıkarılabilir.
Linklerini paylaştığım kanal discord benzeri bir app bile geliştirmeye başladı şuanda.

2 Beğeni

Teşekkürler yanıtınız için :blush:

Teşekkürler yanıtınız için .