Masaüstü Yazılımı Yapmak için JavaScript vs C++

Merhaba arkadaşlar,
bir haftadır filan C dilinin temelini öğrenmeye çalışıyorum. Ve sanırım başarılı oldum hatta projem biterse çok daha iyi olacak. Neyse, ben şuanda masaüstü uygulamalar geliştirmeye çalışıyorum. Bunun için de python biliyorum en iyi bilgim python ile ilgili, ama tabi ki de yetmiyor. Bu nedenle Başka bir dile geçmek istiyorum uzun zamandır. Ama hangisi ? İki dilden birini seçmem lazım, javascript veya C++. Hangisini seçmeliyim sizce ? sanırım ikisi de masaüstü uygulamalar yapmaya yarıyor. Neyse şimdilik görüşmek üzere. Hoşça kalın.

Buraya bakabilirsiniz.
Ayrıca tek bir dil üzerine yoğunlaşın,sürekli kullanıdığınız dilleri değiştirmeyin.

eğer kendine güvenebiliyorsan c++ seç ama zor dildir

Yani şu ana kadar Python ile ilgili bildiğiniz her şeyi farklı bir dil için tekrardan öğrenceksiniz ve şu an Python’ı bildiğiniz kadar Javascript biliyor olacaksınız diye varsayalım. Elimize ne geçecek? Hiçbir şey. Başka bir dilde yazınca işler mucizevi biçimde çözülmüyor maalesef. Bu yüzden 10 farklı aleti yarım yamalak kullanabilmektense 1 aleti tüm işlevleriyle kullanabilmek çok daha verimlidir.

2 Beğeni

Diğer arkadaşların aksine farklı diller öğrenmeni faydalı buluyorum. Çok dil bilmek farklı alanlardaki kodları yazamasan da anlayabileceğin anlamına gelir. Ayrıca bir dili öğrendikten sonra da diğer dilleri öğrenmek o kadar zor olmuyor. Ben de senin gibi Python ile yola başlamıştım ki hala en iyi bildiğim dil Python, ancak dediğin gibi verimlilik açısından Python her yerde yeterli değil. Eğer Windows için masaüstü geliştirmek istiyorsan Visual Studio Community de C# ile geliştirmeni öneririm. Fakat Js ve ya Cpp öğrenmeye başladıysan da hevesini kırmak istemem, iyi çalışmalar!

1 Beğeni

Çünkü python yetmiyor, python zaten genel olarak çok yavaş bir dil. Çok hantal ve maalesef yazdığınız programın açılması uzun sürüyor.

bilemiyorum, kendime de pek güvenmiyorum.

Başlamadım aslında cpp biliyorum ama sadece temelini, yani işte fonksiyonları, döngüleri vs. Visual Studioyu bilgisayarım kaldırmıyor.