Matlab sorum için yardımcı olur musunuz lütfen

İnanın hocamızın derste bize gösterdikleriyle sorduğu sorular çok farklı bunu bana değil ona maille iletin diye düşünebilirsiniz tabi ki fakat zaten bunun farkında olduğunu biliyoruz maalesef ve ilk 2 soru için belki mantık yürütebilirim diye düşündüm ama onlar da çok zorluyor en azından herhangi bir sorumun çözülmesi beni çok mutlu edicektir teşekkür ederim cevabınız için.

İlk soru için sayıları elle çarpanlarına ayırırken kullandığımız yöntem izlenebilir, bölen olarak 2’den başlanarak bölünen bölene tam bölündüğü sürece her seferinde bölünen olarak en son elde ettiğimiz bölüm kullanılacak. Kendi işinizi kolaylaştırmak için böleni asal sayılardan seçmeyip birer birer de arttırabilirsiniz. En son bölünen 1 olduğunda bütün çarpanlar bulunmuş olur. Bu çarpanlar asal_çarpan -> kuvvet şeklinde bir map yapısında saklanabilir. Matlab bilmediğim için Python’daki dict’in karşılığını söyleyemiyorum.

Gerçi çarpanların kuvvetini işlemin sonuna kadar saklamayıp her bölen değişiminde ekrana verilecek string’e ekleme de yapılabilir.

2. soru için internette permütasyon algoritmaları ile alakalı bir araştırma yapmanız yeterli bence, uygulanması çok zor değil.

Bunları Matlab’daki döngü ve liste yapılarını bildiğinizi varsayarak yazdım.

üniversitelerde cesaret her zaman cezalandırılır.

1 Beğeni