Arkadaşlar bu soru, forumla pek alakalı değil biliyorum ama başka bir forumda üyeliğim yok o yüzden burda soruyorum.
Bilgisayarıma virüs şüphesiyle format attım; Eskiden MBR olarak biçimlendirilmişti. Format atarken GPT’ye çevirdim. Tabi format atmadan dosyalarımı yedekledim sadece masaüstüde bir dosyayı yedekleyemedim. Recuva ile derin tarama yapmama rağmen o dosyaya ulaşamadım.
Sizin bildiğiniz başka bir yöntem varsa lütfen yardım edin.
Sağolsun ama benim format atma nedenim olan virüs tekrar hortladı(büyük ihtimalle BIOS çipine kadar sızdı). servise göndericem gelince bakcağım artık.
Yinede teşekkür ederim.
Bende anlamadım ki. Bir gün bilgisayarı yeniden başlatım antivirüs bozuldu bilgisayar yavaşladı açılışta çıkan “Hoşgeldin” ekranı çok uzun sürüyordu; içindekileri yedekledim tertemiz bir format attım antivirüs ile yedeği tarattım birşey çıkmadı sonra yine aynı şekilde yine antivirüs bozuldu.
anlaşılan RAMin format atılamaz bir bölümüne geçmiş. galiba c bölümüne format atılıyordu ama d bölümüne atılamıyordu.yoksa tam tersi miydi neydi bilmiyorum ama galiba silinemez bir bölüme geçmiş sen onu servise gönder olmazsa o RAMi sök komple ateşe at başka bilgisayara geçmesin.
korkmayın sadece hotspot ile başka bir antivirüs indirip tam tarama yaptım.
Ki… zaten benim bilgisayara da açık internet üzerinden bulaşmıştır.
Yani: sizde her internet kullanıcısı kadar riskdesinizdir