Meslek olarak programcılık

Merhabalar,

Öğrendiğim ilk yazılım dili Python ve bunu hobi olarak yapıyorum. Benim için programlama kısa ve orta vadede yine hobi olarak kalacak ama yine de merak ettiğim bazı hususlar var:

  • Programlamadan kazanç sağlamak için belli bir bilgi birikimi kriteri var mıdır? Yani Python için konuşmak gerekirse mesela Nesne Tabanlı Programlama bilmeden kazanç getiren bir program yapılmaz (ya da çok zordur) şeklinde. Bu bir örnekti tabi.

  • Profesyonel olarak bir şirkette çalışmak için genel olarak ne gibi koşulları sağlamak gerekiyor? Örneğin yazılım mühendisliği okumak şart mıdır? (Google gibi devasa şirketleri ayrı tutuyorum.)

  • Freelance olarak Türkiye’deki çalışma potansiyeli nedir? Örneğin kodlama yapmasan da tester olarak çalışma fırsatı sunan yerler var mı? Ya da şirketler/özel kişiler yazılım geliştirme için freelance çalışan arıyorlar mı?

Öncelikle profesyonel olarak bu işi yapan (@ismailarilik Bey gibi), daha sonra bu konuda bilgisi olan sizlerden cevap bekliyorum. Kolay gelsin :smile:

1 Beğeni

Programlamadan kazanç sağlamak için tabii ki bilgi birikim gerekli, mesela bazı şirketler işe başlamadan önce sana python ile ilgili sorular veriyor bunları cevaplayacak programları yaz diyor ya da github/gitlab profilinize bakıyor.
Ama kazanç sağlamak için bir şirkette çalışmak zorunda değilsiniz, eğer gerçekten işe yarar programlar geliştirip bunları sunmayı bilirseniz birçok kapı açılacaktır zaten.
Şartlar, şirketlere göre değişir.Bazı şirketler diplomayı ön planda tutuyor, bazıları diploman önemli değil neler yapabiliyorsun onları göster diyor.

4 Beğeni

selam bu gönderi ile ilgili sizinle görüşebilir miyiz. mail: mustafff13@gmail.com

Türkiye’de yazılıma pek fazla önem veren yok. Ayrıca ekonomi kötüye giderken Türkiye’de durup ne yapacaksın ?