Arkadaşlar merhaba,
Kendi oluşturduğum bir ürün isimleri ( ANA LİSTE) listem var. Bir de diğer sitelerden taradığım ve tarama sonucu oluşan bir listem ( TARAMA LİSTESİ ) var.
Ana listemdeki her bir ismi, tarama listesinin içerisinde aratarak en yakın eşleşen ile karşılıklı olarak yazdırmak istiyorum.
Bir çok algoritma yazmayı denedim ancak istediğim sonucu alamadım. Algoritmayı çok daha fazla uzatarak doğruya yakın bir sonuç elde etme ihtimalim yüksek ancak çok basit sebepler ile de -şu an ki bilgimle - ne kadar detaylı yazsam da hata alacağıma eminim.
Örneğin en çok doğru sonuca ulaşacağımı düşündüğüm/denediğim yöntem Ana Liste’mdeki ve Tarama Listesi’ndeki her bir ürün adını kelimelere ayırıp, en fazla eşleşmesi olanları karşılıklı yazdırmak oldu. Ancak bunu yaptığımda;
Ana Liste - A = Anker Soundcore Liberty Air 2 Pro Bluetooth Kulaklık
Tarama Listesi - 2 = Anker Soundcore Liberty Air Pro USB-C Charging
ile eşleşiyor. Bununda ana sebebi Tarama Listesi- 1 de bulunan isimde Air 2 Pro kelimesinin Air2Pro şeklinde yazılması. Durum böyle olunca bambaşka bir ürün ile eşleşme oluşuyor.
Denemelerimde çok daha farklı sebepler ile ( Ürün rengi eşleşmesi, kategori ismi eşleşmesi vs. gibi) yanlış sonuçlar aldım.
Daha fazla uzatmadan soruma geçeyim; PYTHON’da bu tarz bir problemi çözmek için bildiğiniz bir modül, önerebileceğiniz bir yöntem var mıdır ? Elbette Google’nin algoritması gibi bir yapay zekaya ihtiyacım yok. Bir çok basit, kompleks sitenin arama barına; sırasız, eksik ürün ismi girdiğimizde bize doğruya yakın bir ürün önerir ya bunun gibi bir yöntem bulabilirsem çok vakit kazanacağım.
Şimdiden vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.
Örnek listeler aşağıdadır.
ANA LİSTE
A - Anker Soundcore Liberty Air 2 Pro Bluetooth Kulaklık
B - Anker Soundcore Life Dot 2 Kulaklık
C - Anker Soundcore Life Q10 Bluetooth Kulaklık
D - Audio Technica ATHG1WL Kulaklık
E - Beyerdynamic DT-770PRO 32 Ohm Kulaklık
F - Beyerdynamic DT-880Pro Kulaklık
TARAMA LİSTESİ
1 - Anker Soundcore Liberty Air2Pro True Wireless Earbuds
2 - Anker Soundcore Liberty Air Pro USB-C Charging, Deep Bass, Aux Input (Blue)
3 - Soundcore Anker Life Q10 Wireless Bluetooth Headphones 60-Hour Playtime and Fast
4 - Audio-Technica ATH-G1WL Premium Wireless Over Ear Gaming Headset
5 - beyerdynamic DT 770 PRO 32 Ohm Over-Ear Studio Headphones in Black
6 - beyerdynamic DT 880 Pro Over-Ear Studio Headphone
7 - Anker Soundcore Life Dot 2 True Wireless Earbuds