Microsoft Visual Studio

Merhabalar abilerim ve kardeşlerim,

Ben python için başlangıçtan beri Pycharm kullanıyordum fakat şimdi merak ettiğim için ve forumlarda gördüğüm kadarıyla hızlı olduğu için Microsoft Visual Studio indirdim fakat anladığım kadarıyla program Python’u tekrar indirmemi istiyor. Bilgisayarımdaki yüklü olan Python’un konumunu gösterebilme şansım var mı yoksa her IDE için ayrı ayrı Python’mu indirmem gerekiyor ?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim :slightly_smiling_face: :slightly_smiling_face:

Evet, kurulumları kendi yönetiyor çünkü.

Yo, Visual Studio Code’da yorumlayıcıyı siz seçiyorsunuz mesela.

2 Beğeni

Cevabınız için çok teşekkür ederim peki siz hangini tavsiye edersiniz birini silmem gerekecek çünkü. :slightly_smiling_face:

Ben Visual Studio Code’u tercih ediyorum. Nedense daha kullanışlı ve hoş geliyor.

2 Beğeni

Cevabınız için teşekkür ederim :blush:

Sıfırdan bir şey öğreniyorsam eğer python ın kendi idle’sini kullanıyorum.

Kod yazacaksam direk = Pycharm.

Eğer yazdığım kodları o pencere de çalıştırmayacaksam (örneğin modül yazıyorsam) brackets.io kullanıyorum

1 Beğeni

Python için Visual Code’u tercih ederim, Visual Studio’yu C, C++ ve C# için kullanıyorum normalde.

4 Beğeni

Python için büyük programlarda Pycharm + Kite, küçük kodlar için de Sublime Text + Kite’ı tercih ederim.

2 Beğeni

Cevabınız için teşekkür ederim sanırım artık Visual Code’a geçeceğim :slightly_smiling_face:

Cevapladığınız için teşekkürler :blush:

Cevabınız çok teşekkür ederim. :blush:

Beğeni tuşu işinizi görecektir :slight_smile:

3 Beğeni

Büyük veya küçük her projede VSCode.

1 Beğeni

Bence Pycharm kullanmaya devam etmeliydiniz. Visual Studio için tekrar Python indirmenize gerek yok, kurulum aşamasında böyle bir seçenek geliyor fakat bilgisiyarınızda kuruluysa kendisi otomatik olarak dizini buluyor. @EkremDincel’in de söylediği gibi Visual Studio C, C++ gibi dillerde yazmak için daha ideal.
Yine de bilgi olması açısından buraya bir link bırakıyorum;

1 Beğeni

Pycharm da güzel, her projede virtualenv ile başlatıyor. Daha okunaklı kodlar yazmanı sağlıyor.
Vs code ise tasarımı sade, biraz daha hızlı bir de.
Ama pycharm Python a spesifik olduğu için kapsamlı bir IDE.

1 Beğeni

pycharm bana biraz yavaş geliyor python için

2 Beğeni