Modül Yüklerken Hata Alıyorum Çözemdim Bir Türlü

Ortam değişkenlerine yolu eklediniz mi? Genelde klasik yapılan bir hatadır(kendim de yaptığım için), pip.exe’in bulunduğu script klasörünün yolunu eklemeniz gerekiyor. Sırayla;
Bilgisayar, Özellikler, Gelişmiş Sistem Ayarları, Ortam Değişkenleri
Burada sistem değişkenlerine uygularsanız, her kullanıcı için öntanımlı olur, kullanıcı değişkenlerine uygularsanız sadece o kullanıcının işletim sistemi profilinde geçerli olur yapacağınız değişiklik. Burada ikisinden birinin değişkenleri içinde Path seçeneğini seçip düzenle butonunu tıklayın.
Şu tip bir pencere gelecek:

Kırmızıyla altını çizdiğim gibi, bir yolunuz olacak(burayı yine kendiniz kullanıcılar kısmından ilerleyerek python’unuzun yolunu bulup burada, “yeni” butonuna tıklayıp yolunuzu eklemeniz gerekir. Bu pythonun “paket yükleme” modülü olan pip’i genel değişken yoluna eklemenizi sağlayacak, böylece python’unuza

pip install modül_ismi

diye paketlerinizi yükleyebilirsiniz.

Daha kolay bir başka yol, Anaconda yüklemeniz, onda da bu şekilde yapacağınız bir yol işlemi olacak.

Dilerseniz bu ikisini de yapıp, hem cmd ve hem de anaconda prompt komutları ile ikisi için de yapabilirsiniz ve aynı anda hem Python IDLE’sini hem de Anaconda’nın Idleleri olan Spyder ve Jupyter’de kullanabilirsiniz.

Şimdiden kolay gelsin.