‘pip install requests’ yapmama ve ‘pip list’ yazınca requests listede yer almasına rağmen, requests’i import edip çalıştırınca 'ModuleNotFoundError: No module named ‘requests’ hatası alıyorum.
Hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz? Yüklü kaç Python sürümü var? Sanal ortam kullanıyor musunuz? Herhangi bir ide ile çalışıyor musunuz?
Windows 11 kullanıyorum, sadece python3 yüklü ama 3.10.8 ve 3.10.7 var. Ve yeni yazılıma başladığım için konuyu tam anlamı ile anlayamadım, kaybolmuş durumdayım. Yardımcı olursanız çok sevinirim.
Muhtemelen request yüklü olmayan python sürümünde request import etmeye çalışınca ModuleNotFoundError
hatası aldınız.
Peki bunun çözümü ile alakalı bir video var mı? Veya sizde adım adım anlatsanız olabilir. Tabi eğer sizi yormayacaksa.
Kodunu nerede yazıp nasıl çalıştırıyorsun?
Edit:
Hikaye uzayacak. Hangi editörü kullandığını söylemezsen ona nasıl kütüphane yükleneceğini anlatmak mümkün değil.
Kimi yerleşik kimi ortak kütüphaneleri kullanır bu nedenle kullandığın editör önemli.
Hata kodunu nereden aldın, nasıl aldın ekran görüntün kodun olmadan sorduğunda müneccim gibi atıp tutturmaya çalışacağız.
Mesela ben bir tane atayım:
Pycharm kullanıyorsan, pip le yükleyemezsin. Aslında yüklersin de kurarken seçeneklere dikkat emek gereki o da başka hikaye.
PyCharm ile Python Modüllerini (Kütüphaneleri) Yükleme - YouTube
Bir çok farklı ihtmali elemek için daha net bilgi vermen gerekir.
py -m pip install requests
?
Çözüldü teşekkür ederim.
Nasıl çözüldü ıdle arayüzünde aynı sorunu yaşıyorum pip list yapınca gözüküyor ama çalıştırınca no modül diyor
Çözüm zaten belirtilmiş.
Bu çözüm değil ki bu başka bir kütüphane
Hangi kütüphaneyi indirmeye çalışıyorsanız requests
yerine onu yazarsınız.
Hangi kütüphaneyi indirmeye çalışıyorsunuz ? Bazı kütüphanelerin import ederken kullandığımız adı ile pip install blabla derken ki adı farklı olabiliyor python-docx
gibi.
Neyden baska bir kutuphane?