Var mı? Kullananlar yanıtlarsa sevinirim.
Merhaba iyi akşamlar öncelikle. Ben monster abra a5 v15.5.5 modeline sahibim. Ben ısınmayı oyunlarda ve bu günümüz hava şartlarında(sıcaklığında) (soğutucu olmadan) ısınmayı kısmen hissediyorum. Oyun dışında herhangi bir anormal ısınma görmedim ama iş oyuna geldiğinde Örneğin Battlefield 1 oyununda ısınıyor 75-80 derece civarı oluyor. Fps de düşüş yaşamıyorum.
Fakat gel gelelim a5 v16 modelinde sıcaklıktan ötürü hiç performans düşüşü yaşamayacak oyunlarda örneğin The Forest da fps drop yiyor. Daha Fazla ısınıyor. (sadece The Forest değil, Dying Light,Ark Survival, Battlefield 4)
size kullandığım modeli tavsiye ediyorum eğer bütçenizde uygunsa.
Ve şöyle kendi naçizane fikrimi belirterek sonlandırayım cümlemi. Monster alacaksanız yeni çıkan modellerini değilde aynı eşdeğerde düşük modeli olanını almanız. Çünkü kullanıcılardan gelen feedbacklerle kendilerine yol çiziyorlar her nihayetinde değilmi? Yani örnek veriyorum v20 değilde v18.9 modelini alın derdim böylelikle ilkinde yaşanan sorunları siz yaşamamış olursunuz. Üstelik Monster alacaksanızda Trendyolu da takip etmeyi unutmayın özelleştirerek daha pahalıya gelecek aynı ürünü trendyola özel üstelik özelleştirilmiş halini daha uygun fiyata satın almanız mümkün
8 yıllık bir Monster sahibiyim. Eskimesinden ötürü markasının aksine kendisi şu günlerde hiç de “PerforMonster” değil :’)
Benim gözlemlediğim kadarıyla ısınma sorunu genel olarak CPU’nun “yüksek performans” modunda çalışmaya zorlanmasından kaynaklanıyor. “Güç Seçenekleri” kısmından "CPU Güç Tüketimi"ni %80 ile sınırladıktan sonra ısınma sorunu ciddi ölçüde çözüldü. Fakat GPU’yu sömüren oyunlarda elbette ısınmalar devam ediyor.
Ama bilgisayarı “tam güçte” kullanmak istiyorsanız ısınma sorunu kaçınılmaz olacaktır.
Bir dizüstünün ısınma açısından size sunabileceği tek şey, ısındığında daha az ses çıkarabilecek olmasıdır. O yüzden sessiz çalışabilme özelliğine sahip mi değil mi ona bakın veya kaliteli bir kulaklık ile bilgisayarın fan sesini görmezden gelin
edit: Duymamazlıktan gelin olacaktı
Teşekkürler. O zaman Monster.
GPU’yu sömüren oyunlar nedir mesela? Ben Valorant ve Left 4 Dead 2 oynamayı düşünüyorum.
Forza Horizon 4 bunlardan biri. Sürekli %100 kullanımda seyrediyor.
Bu arada Lenovo, Asus, Msi, Hp, Dell gibi daha bu işte profesyonel markalara bakmanızı tercih ederim. Malzeme kalitesi, soğutma sistemleri, anakartları, tasarımı Monster’ dan daha iyi oluyor. Özellikle de malzeme kalitesi bakımından kullanan arkadaşlarımdan şikayet alıyorum. Monster’ ın soğutma sistemleri iyi diye duydum ama deneyimleme imkanım olmadı. Monster tasarımını ise şahsî olarak beğenmiyorum.
Teşekkür ederim fikriniz için.