Mysql bağlantı hatası 2055 sorunu

Arkadaşlar merhaba, Python ile geliştirdiğim uygulama localserver da düzgün çalışıyor veritabanına verileri aktarabiliyorum ama uzak mysql server da ise 2-3 sorgu sonrasında mysql.connector.errors.OperationalError: 2055: Lost connection to MySQL server at ‘31.170.166.103:3306’, system error: 8 EOF occurred in violation of protocol (_ssl.c:2384) bu hatayı alıyorum sebebi nedir çözemedim yabancı forumlarda mysql 2055 hata kodu diye arattım bulamadım.

Şunu farkettim 2-3 sorgu sonrası dedim ama işin aslı galiba programı açtığımda hiç bir işlem yapmasam bile 3-5 dk sonra sorgu çalıştırdığımda gene aynı hatayı veriyor yani zannedersem belli bir süre sonra server bağlantıyı kesiyor bunu nasıl düzeltebilirim?

Server ile olan bağlantı kopuyor. Başka programlar ile bağlanmayı denedinizmi ?

mysql server (hizmet aldığım hosting firması) phpmyadmin panelinde bağlantı kopmuyor mysql workbench ile denedim kopmuyor ama kopmamasının sebebi programın arkada bağlantıyı canlı tutmasını sağlayan kod bloğu olduğunu düşünüyorum.

Hatayi aratinca OpenSSL ile alakali oldugu gozukuyor. Sistemdeki OpenSSL kutuphanesini ve/veya programin kullandigi openssl modul(ler)ini, hatta elin degmisken python’u ve butun modulleri guncellemeyi denemen lazim.