Nasıl bir masaüstü uygulaması yaparım?

Eclipse IDE ile bir uygulama yapıyorum. Bunu kısayola tıklayarak çalıştıracağımız bir uygulama yapmak istiyorum. Özetle şu anda bilgisayara indirdiğimiz herhangi bir uygulama gibi uygulamamı gerçek bir uygulamaya dönüştürmek istiyorum.
Not: Şuanda uygulamayı çalıştırmak için yapabildiğim tek şey : Eclipse’i açıyorum ve projemi F11 ile çalıştırıyorum.

Jar olarak paketleyip çalıştırabilirsiniz. Windows’da Jar dosyasına çift tıklayarak çalıştırabilirsiniz. Linux’da bir script, kısayol vs ile çalıştırılabilir hale getirebilirsiniz.

1 Beğeni

Jar’ın ne olduğunu anlamaya çalıştım Internetten sanırım .class dosyalarını tek bir dosya olarak içinde depolayan bir şeymiş. Executable jar da depolamanın yanı sıra çalıştırılabilir oluyormuş. Bir de sanırım jar uzantılı dosyaları çalıştırmak için bilgisayarda java’nın kurulu olması gerek çünkü zaten javanın çalışma mantığı bu. Exe haline getirmek için yolar var ama bu sorun çıkarabilir diyorlar sizce bilgisayarda javanın kurulu olmasına ihtiyaç duyulmasın diye exe’ye çevirmek mantıklı mı?
Ve nasıl jar olarak paketleyeceğimi anlayamadım düzgün anlatan bir yer varsa link atabilir misiniz

1 Beğeni

Evet jar dosyaları, .class dosyalarının ve proje dosyalarının düzgün bir hiyerarşi altında bir arada paketlenip dağıtılması için kullanılıyor. Ve doğal olarak çalıştıracak olan bilgisayarda Java kurulu olmalı. Exe olarak dağıtırsanız, muhtemelen içerisine Java’yı da birlikte koyup exe haline getirecektir, tam bilmiyorum ama gereksiz bir şey bence.

Eclipse için jar oluşturma

1 Beğeni