Nasıl Temel Üstüne Çıkarım

Merhaba meslek lisemi veritabanı programlama bölümünden üniversitemi de önlisans bilgisayar programcılığı bölümünden bitirdim HTML CSS Python SQL PHP C# i temel olarak biliyorum ama bir yere gelemiyorum temel üstüne çıkamıyorum bunu nasıl yaparım yani nasıl gelişebilirim. Kod yazarak diyebilirsiniz ama şöyle mesela ne kodu yazacağımı nasıl alıştırma yapacağımı bilmiyorum. İsteğim backend developer olmak ama kendime yol haritası çizemiyorum önce neyi öğrenmeliyim nasıl alıştırma yapmalıyım neleri az neleri çok öğrenmeliyim vs tavsiyeleriniz varsa okumayı çok isterim

Bu temel olarak bildiğiniz dillerden hangisi ile kod yazarken daha rahat ediyorsanız o dilin back-end framework’unu öğrenmeniz daha kolay olucaktır.

Ve bu dillerin back-end teknolojilerinden hangisi size göre daha kolay öğrenilebilir:

Php(Laravel):

Python(Django):

C#(.NET):

Bu teknolojilerden hangisini öğrenmeniz daha kolay ise onu seçmeniz gerekir.

Ayrıca kullanım oranlarına bakmak isterseniz:

Back end frameworkleri ile ilgili gerekenler zaten söylenmiş. Şunun için cevap yazmak istiyordum:

Kendinizi geliştirmek için tabii ki kod yazacaksınız. Kendinizi yazılımda geliştirmek için daha iyi bir yöntem göremiyorum. Hem tecrübe kazanacaksınız hem de öğrendiklerinizi sürekli kullanıp unutmamış olacaksınız. Python’u sürekli kullanıyorum ve aklımda ancak yıllardır pek kullanmadığım HTML ve CSS’i çok az hatırlıyorum. Ne kodu yazacağınız ile ilgili, aklınıza ne gelirse yazacaksınız. Yani ne yazmak istiyorsanız yazın istediğiniz şeyi deneyebilirsiniz. Aklınızdaki projeyi geliştirirken bir illaki yeni bir şeyler öğreniyorsunuz.

Aklınıza hiç fikir gelmiyorsa internetten de fikir alabilirsiniz. “back end project ideas” yazdım ve 913.000.000 sonuç çıktı. Bir tanesi bu.

Birde GitHub da ki açık kaynaklı projeleri geliştirmeyi de deneyebilirsiniz. Aklınıza hiç fikir gelmiyorsa zaten yazılmış olan fikirlerin üzerine siz de bir şeyler yazabilirsiniz.

Hazır çizilmişleri var. Ancak bunları öğrenmek back end developer oldum demek değil. Buradaki teknolojilerin elbet bir gün daha iyi ve yenisi çıkacaktır. Yani bunları öğrenmenin yanı sıra öğrenmeyi bırakmamalısınız. Kolay gelsin :slight_smile: