Şuanda sınavına 20 günden daha az bir süre kalmış yks öğrencisiyim. 9. sınıftan beri yazılım ile uğraşıyorum. Basit düzeyde ağ ve sunucu sistemleri (socket, tcp udp, ftp, port yönlendirme vb), biraz c#, biraz sqlite, biraz html css, biraz javascript, biraz java ile uğraştım; genel olarak python ile uğraştım. Python ile veri madenciliği, api kullanma, trojen, basit düzeyde görüntü işleme ve veri analizi yaptım. Tecrübe alanlarım genel olarak böyle. Bu zamana kadar para kazanma gibi bir derdim yoktu fakat artık üniversiteye geçeceğim ve bir şekilde masraflarımı çıkarmam lazım. Bunu yazılım ile yapmak istiyorum. Bir ara yazılım şirketinde 1 ay çalışma fırsatı bulmuştum bir tanış yardımıyla. Biraz öğrettiler şirkette işler nasıl dönüyor neler yapılıyor ama dediğim gibi o süre 1 aya tekabül ettiği için pek bir şey alamadım. Mümkün olursa zaten yine şirkette çalışacağım fakat çalışacak bir şirket bulamazsam oturduğum yerde freelancer ve uygulamalardan nasıl bir gelir elde edebilirim ne düzeyde elde edebilirim ?
Örneğin mobil uygulama yaparsam ne kadar bi kitlede reklamlarla ne gibi gelir elde ederim aylık. Veya üzerine düşebileceğim bir web sitesi yapsam aynı şekilde reklamlarla falan nasıl bir kitleyle nasıl bir gelir elde ederim ? Elde etmem ne kadar sürede olabilir ?
Veya freelancer ne kadar güvenilir bilmiyorum ama freelancerde bol iş yapabilmek için neleri daha çok bilmeliyim ?
Aklımda bu gibi sorular var. Bir kaç yıl önce bu forumu keşfetmiştim o zamandan beri baya yararlanıyorum tecrübeli insanlar olduğunu gördüm. Mümkünse beni aydınlatın lütfen. Şimdiden çok teşekkürler…