Neden react öğrenilmeli?

Merhabalar, son zamanlarda webe sarmış durumdayım nodejs ve JavaScript kodluyorum genellikle CSS bilgimde var frontend i çok sevmesem de mecburen yapıyorum. React hakkında çok bilgim yok ancak sorum şu neden react ı kullanmalıyım? Yani react ile yapabileceğim şeyleri CSS ile ve JavaScript in dom tarafıyla yapamaz mıyım son zamanlarda bir sürü projenin react ile yapıldığını görünce ister istemez bu soru ilgimi çekti. Sizce react nasıl, öğrenilmeli mi?

Cunku neden olmasin

Yapabilirsin. Bir seyler yapmanin birden fazla yolu vardir. Butun yollarin artilari, eksileri var. React kodunu (temiz yazarsan) maintain etmesi, plain html+css+js ile yazdigin kodu maintain etmesinden kolay. Bir de ogrenmek icin bir sebep olmali mi bilmiyorum ama react baya populer.

Ogren, bir sey kaybetmezsin. Alternatiflerine bak, onlari da ogren, hangisi hosuna giderse kullan.

2 Beğeni

Evet haklısınız ancak, yeni bir framework e alışmak haliyle pek kolay değil arada gözle görülür bir fark yoksa elimdekiyle devam edip onu geliştirmeyi tercih edebilirim belki de doğru bir karar mı emin değilim ama beckend de iyice ilerlerim react öğrenmek yerine gibi durumlar var. Merak ettiğim şey react ın artısı var mı varsa ne kadar önemli

React uygulamasi ve plain js uygulamasi arasinda yapisal farkliliklar elbette var.

Hangi bakimdan? Bana gore react ya da baska herhangi bir teknolojiyi ogrenmek artisi olan bir sey. React ogrenmeye basla, ac sitesinden oku dokumanini. Begenmezsen baska kaynaga gec. Kullaninca begenirsen, devam edersin, begenmezsen de react hakkinda bir seyler ogrenmis olursun ve bir gorusun olur bu konuda.

“Bunu mu yapayim bunu mu” sorularina cevap vermek icin once hedefini bilmek gerekiyor. Bir seyler ogrenmek istiyorsan ogrenecek sinirsiz sey var. Is bulmak istiyorsan, havali bir cv’m olsun diyorsan React ogren mesela. Is bulma konusunda artisi var react’in.

Evet haklısınız en iyisi benim kendim fikir edinmek bu konuda biraz araştırıp kendime göre ihtiyacım olup olmadığına karar vermem iyi olur bir bakayım o zaman. Teşekkürler