Nerden başlamalıyım

Pythona başlamak istiyorum ama udemy,youtube tarzı sitelerden mi başlıyayım video izleyerek yoksa kitaptan mı başlamak daha mantıklı

1 Beğeni

Siz nasıl daha rahat öğreniyorsanız o yolu tercih edin.

Her insanın kendi öğrenme tarzı vardır. Ben ilk öğrenmeye youtube dan başladım. Daha sonra udemy den devam ettim fakat videoların bana öğrettiği tek şeyin ezber olduğunu anladığım da videoları izlemeyi bıraktım.

Videoları yeni şeyler öğrendikten sonra sadece “nasıl yapılıyordu bu yahu” dediğim zaman açıp bakıyorum.

Udemy den sonra kitaplardan devam ettim. Kitaplarla öğrenmeyi sevdim. Epey bir şeyi de öyle öğrendim. Daha sonra kitaplardan sadece bir şeyleri öğrenebildiğimi fark ettim.

Kitaplardan sonra yazbel i tanıdım ve burada kendim soru sorarak, başka üyelerin sorularına yanıt vererek ya da her açılan başlığı okuyarak yanıtları okuyarak geliştirdim. Bilgi alışverişinin büyüklüğü her ne kadar bir sorun da olsa içerisinden ayıklamayı bilirseniz size faydası oluyor.

Daha sonra @dildeolupbiten 'in (tekrar teşekkür ederim) tavsiyesi ile hem forumdaki hem de internette github da nerede bir kod bulursam onu okumaya başladım. Kod okumak, algoritmasını çıkarmak, neyin nerede ne iş yaptığını keşfetmek, işlemleri takip etmek gibi sadece kodu okurken keşfedeceğiniz bir çok detayla yeni şeyler öğrendim.

Ve son olarak bu dünyadaki her şeyde geçerli fakat konumuz yazılım olduğunda daha ciddiye biniyor; bir şeyi öğrenmenin sonu yok ama iyi öğrenmenin bir amacı varsa o da daima pratik yapmak yani proje geliştirmek oluyor. Bende şuan üstte anlattığım her bir adımı bir arada uyguluyorum. Ardından pratik yaparak pekiştiriyorum.

Yeni bir şey öğreneceğim zaman sıralamam şöyle;

  • 1.Youtube
  • 2.Udemy
  • 3.Kitaplar
  • 4.Fikir Alışverişi
  • 5.Kod Okuma
  • 6.Pratik Yap

İster aynı sıralamayı izleyin isterseniz kendinizi keşfedin ben sadece bir fikir olarak zihninizde canlanması için yorum yaptım. Bu arada ilk gönderiniz için tebrikler, hoş geldiniz.

1 Beğeni

Forumun belgelendirmelerine de göz atabilirsiniz:
https://python-istihza.yazbel.com/

1 Beğeni