Merhaba arkadaşlar python öğrenemeye başlıyalı 2 hafta oluyor pek ezber seven biri olmadığım için öğrendiğim modülleri def komutu ile fonksiyon haline getirip anlıyabileceğim komutlara çeviriyorum benim sorum ise şu şuanda dosya işlemleri yapıcak olan bir modül ile çalışıyorum kodlarını burda paylaşırım öğrenmek istediğim bir modül var şu soket programlamayı bana detaylıca açıklıyabilecek bir abimiz veya kardeşimiz varmı amacım bir clienta bağlanıp ona sunucu üzerinde commandlar yollayıp bu commandların cevaplarını tekrardan serverdan görmek istiyorum bu şekilde yazdığım modülü uzaktan çalıştıra bilirim bu arada aklınıza Remote Administrator Tools lar gelmesin internet ve ağ teknolojileri bölümü mezunu bir kardeşinizim bu tür yazılımlar yazmak bana mükemmel hazlar kazandırıyor bu arada uzaktan çalıştıracağım modülüm ise şu :
import os
import sys
import shutil
from colorama import Fore
def dizingöster(): #Bulunduğumuz dizini gösterir.
print(Fore.YELLOW+"|x| Bulunduğunuz dizin"+" |x|>",Fore.GREEN+os.getcwd()+Fore.YELLOW+" <|x| ")
def dizindeğiştir(): #Bulunduğumuz dizini degiştirir.
x=input(Fore.YELLOW+"|x|Degiştirmek istediğiniz dizini girin --> ")
(os.chdir(x))
def dizinlistele(): #Bulunduğumuz dizini listeler.
dosyalar=os.listdir()
print(Fore.YELLOW+"|x|",Fore.RED+"Dizindeki Dosyalar",Fore.YELLOW+"|x|")
for x in dosyalar:
print(Fore.CYAN+"|*| ",x)
def klasörluştur(): #Bulunduğumuz dizinde Log adlı bir klasör oluşturur.
y=input(Fore.YELLOW+"Oluşturmak istediğiniz dosyanın adını giriniz --> ")
os.mkdir(y)
def klasörsil(): #Bulunduğumuz dizinde Log adlı bir klasörü siler.
i=input(Fore.YELLOW+"Silmek istediğiniz dosyanın adını giriniz --> ")
shutil.rmtree(i)
def programdançık(): #Proğramdan çıkmamızı sağlar.
print(Fore.YELLOW+"Programdan çıkılıyor...")
sys.exit()
#######################################################################################################################
def dosyaoluştur():
x=input(Fore.YELLOW+"Oluşturmak istediğiniz dosyanın adını giriniz ==> ") #Kullanıcı oluşturmak istediği dosya adını girer
dosya=open(x,"a") #Kullanıcının istediği dizinde istenilen uzantıda dosya açar
def dosyayaz():
x=input(Fore.YELLOW+"Veriyi girmek istediğiniz dosyanın adını giriniz ==> ") #Kullanıcı veri girişini yapmak istediği dosya adını girer
dosya=open(x,"a") #Bulunduğu dizinde istenilen uzantıda dosya açar
veri=input("Veri girişini yapınız ==> ")
dosya.write(veri) #Bu dosyaya veri girişi yapar
dosya.close() #Bu dosyayı kapatır ve kaydeder
def dosyaoku():
y=input(Fore.YELLOW+"Okumak istediğiniz dosyanın adını giriniz ==> ") #Kullanıcı dosya adını girer
dosya=open(y,"r") #Kullanıcının girdiği dosyayı arar ve okur
oku=dosya.read() #Okunan dosyayı oku değişkenine aktarır
print(Fore.YELLOW+"||>",Fore.CYAN+y+Fore.YELLOW+" <|| Dosyasındaki bulunan veriler ||")#Okunan dosyayı ekrana yazar
print("-------------------------------------------------")
print(Fore.GREEN+oku)
def dosyasil():
i=input(Fore.YELLOW+"Silmek istediğiniz dosyanın adını giriniz adını giriniz --> ") #Kullanıcı silmek istediği belge ismini girer
os.remove(i) #Girilen belge silinir
aslında basit bir dosyamanager ama socket programlamada iyi olmadığım için her satırı sindire sindire öğrenmek istiyorum şimdiden okuyan ve ilgilenenlere sonsuz teşşekürlerimi sunuyorum cevaplarınızı bekliyorum
Dipnot:Modülleri öğrendikce sizi soru manyağı edicem haberiniz olsun.