No Module Named global_state

Merhaba,

cihazımda uzun süredir python pyqt5 ile arayüzlü proje geliştirmekteyim. Projemi exeye (nuitka) çevirdikten sonra hiç bir sorun yaşamıyordum. Bugün cihazımı formatladım ve gerekli kurulumları yaptıktan sonra tekrar projemi çalışdırdım sorun yoktu herşey yolundaydı fakat tekrar bir build almam gerektiği ve tek dosya olacak şekilde exeye dönüştürünce "No Module Named global_state " hatasını almaktayım daha sonra exe hemen kapanıyor.

kodları iletmem mümkün değil hem çok fazla hemde projeyi açık paylaşmak istemiyorum konu hakkında yardımlarınızı rica ediyorum.

Güncel hata görseli , yükleyip kaldırmadığım kütüphane kalmadı üstüne 1 kere daha formatladım acaba çakışma yada path hatasımı var diye google üzerinde indexlenen tüm çözümlerede baktım maalesef şuanlık bir çözümünü en azından ben bulamadım.

easygui kütüphanesini kullanmamama rağmen projemdeki bir çok sayfaya import etmişim. Neden ve nasıl hangi sebeple import ettiğimi hatırlamıyorum tüm sayfalardan kaldırdıktan sonra tekrardan build aldım ve sorunsuz çalışmakta şuan

Hata mesajlarında ne yazıyordu acaba?

ilginç hata mesajında yükleyip kaldırmadık kütüphane bırakmayın mı yazmış acaba.

Demek bundan google da çözüm bulamadınız.

hata mesajını 2 üst mesajda görsel olarak ilettim hocam, hata mesajında tüm kütüphaneleri kaldır yükleyin yazmıyordu ama yüklü olan kütüphanelerden hata veriyordu ve hatalarda modülün bulunamadığına dair görsel sizdede gözüküyorsa inceleyebilirsiniz.

O zaman bir kavram karmaşası var.

Bu kütüphane, sizde yüklü müydü?

Şundan dolayı irdeledim;

python - Cannot Import easygui module - Stack Overflow

Modül ve versiyon uyuşmazlığı ayrı kullanmadığınız kütüphaneyi import etmek ayrı bir konu.

Hele ki Tkinter ve easygui modulü ni aynı anda kullanmak farklı bir konu.

Ben olsam daha önce bir kodum çalışsa ve güncellemeden sonra çalışmasa versiyon uyuşmazlıklarına odaklanırdım.

Bunun yanı sıra kullanmadığınız modülü import etme nedeninizi de tahmin edip çözmek imkansıza yakın olmakla beraber.

Sorunun import etmekle alakası olmadığını düşünüyorum. Bence çalışan kodların bir resmini alıp, kullandığı kütüphane versiyonlarını da bir kenara not etmek lazım.

evet yüklüydü ama ne için yükledim neden kullandım neden import ettim hatırlamıyorum sadece import etmişim kullanıma dair bir kod yok.

Tkinter kullanmıyorum hocam PYQT5 kullanıyorum kodumda Tkinter geçen tek bir satır yok importu değil fakat hata mesajında bastığını bende fark ettim kaldırdım kurdum fakat işe yaramadı.

konu açmadan önce ilk önce google da araştırdım ilgili sayfa google da ilk sırada çıkıyordu zaten denedim fakat sorun devam etmekteydi.

projeye en son 2 ay önce falan baktığım için neler çalışıyordu ne neydi hatırlayamadığımdan düz mantık kolay yoldan ilerleyerek çözebileceğimi install/uninstall yaparak daha öncede çözdüğüm sorunları aynı şekil gene çözebileceğim düşüncesindeydim. Baktım olmuyor hata mesajını detaylı okuyup satır satır araştırmaya kodlarımı incellemeye, Projedeki dosyaları silip hatanın kaynaklı olduğu dosyayı bulmaya ( console da zaten dosya yolunu göstermiş ) çalıştım bunun sonucunda easygui kütüphanesinin importlu fakat kullanılmadığını gördüm silip tekrar exe yaptığımda sorsunsuz çalıştığını gördüm.

yorum satırını daha fazla kullansam kendim açısında çok avatajlı olacak büyük ihtimal test amaçlı bir kod ekledim ve buna istinaden easygui yi import ettim ve yanına not düşmediğim içinde unuttum gitti.