No module named Pygame sorunu

python 3.10 kullanıyorum. uygun pygamei kurduğuma eminim. ve sorunsuz bir şekilde kurduğumu düşünüyorum. komut isteminde “pip install pygame” konusunsa bir sorun yaşamadım ve show dedigimde de gösteriyor. ama pythonda import pygame diye başladığım kodumda no module named pygame şeklinde hata veriyor. acemiyim ne yapmam gerektiğini de bilmiyorum. yardımcı olursaniz cok sevinirim. şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba hoş geldiniz.

PyCharm gibi herhangi bir ide kullanıyor musunuz?

pycharm kullanıyorum

Peki acaba PyCharm bir tane sanal ortam = virtual environment oluşturmuş olabilir mi? Bir kontrol edin isterseniz.

peki tam olarak nasil kontrol etmem gerekiyor dediğim gibi acemiyim projemi bu alanda desteklemek icin bu ise bodoslama daldım

Biraz beklemenizi rica edeceğim. Görsellerle yardımcı olmaya çalışayım.

çok teşekkür ederim :pray:t2:


Yukarıdaki görselde kırmızı kutucuk ile gösterilen kısma bir bakın. Sizin bilgisayarınızda No Interpreter yazmayabilir. Burada tam olarak ne yazdığını gösterebilir misiniz?

PyCharm’da her bir proje için izole edilmiş bir sanal ortam oluşturabilirsiniz.

Bir ihtimale göre, PyCharm bir sanal ortam oluşturdu ve bu sanal ortamdaki Python yorumlayıcısı içinde Pygame yüklü olmayabilir. Pygame’i system yorumlayıcısına yüklemiş olabilirsiniz. Veya tam tersi. Pygame’i sanal ortama yüklemiş olabilirsiniz, sistem yorumlayıcısında yüklü olmayabilir.

Anladığım kadarıyla sanal bir ortam oluşturmuşsunuz.

Şöyle deneyin; aşağıdaki görselde gösterdiğim gibi, kırmızı kutucuk içine alınmış kısma gelin ve tıklayın. Bu işlemden sonra ekranın altında sanal ortam aktif edilmiş bir şekilde komut satırı gelmeli. Yani terminal’e basarak PyCharm ile terminal açalım ve bu açtığımız terminalde pygame’i tekrar yüklemeye çalışalım.

gerçekten çok teşekkür ederim sorunum çözüldü. :pray:t2:

Rica ederim. Eğer başka kütüphaneleri yüklerken benzer bir sorunla karşılaşırsanız, yine aynı metodu izleyebilirsiniz.

İyi günler.

2 Beğeni