No such table hatası


böyle bir hata alyorum yardımcı olursanız sevinirim yeni başladığım için tam olarak bilmiyorum ne yapmalıyım

bkz: Soru Sorarken Sıkça Düşülen Hatalar #4 ve #10

customers tablosu yaratilmamis gibi duruyor.

import sqlite3

con = sqlite3.connect(“chinook.db”)

cur = con.execute(‘select * from customers’)

for row in cursor:
print("first name = " + row[1])

hata : OperationalError: no such table: customers

database programında gözkyor tablo

Merhaba, veri tabanınız "chinook.db"nin bulunduğu dizin ile bu veri tabanına erişmeye çalıştığınız Python programının dizini aynı değil. Buna rağmen direkt sqlite3.connect("chinook.db") dediğiniz için programla aynı dizinde (yani “C:\users\emres.spyder-py3” dizininde) bir “chinook.db” dosyası gözetiliyor; yoksa da oluşturuluveriyor. Ama sizin kastettiğiniz veri tabanı bu dizinde olmadığından (kendisi "C:\users\emres\desktop\python\worksho"da) sıfırdan bir veri tabanı oluşturuluyor. Haliyle içinde “customers” diye bir tablo da yoktur, bundan dolayı hata alıyorsunuz diye düşünüyorum.

Dolayısıyla Python programınızı gerçekten verisine ulaşmak istediğiniz veri tabanının bulunduğu dizinde yazabilirsiniz. Aksi takdirde veri tabanının tam yolunu yazmanız gerekir, yani sqlite3.connect(r"C:\users\emres\desktop\python\worksho\chinook.db") (baştaki r ters slash’ları kaçmak zorunda olmayalım diye) (ya da üst/alt dizinlerdeyse “.”, “..” gibi şeyleri de kullanabilirsiniz).

Son olarak bir dahaki olası gönderilerinizde ne var ne yok her şeyi aynı zamanda tekst olarak da paylaşmanızı rica ediyorum çünkü, mesela, dizinlerin isimlerini ekran alıntılarından kopyalayacak teknolojiye şahsen sahip değilim (henüz) :ğ Kodlarınızı/hata çıktılarınızı burada anlatılan yollardan biriyle buraya aktarabilirsiniz veya şurada formatlayıp buraya yapıştırabilirsiniz.

Cok ama cok teşekkr ederim Sayenizde düzeltebildim teşekkürler

1 Beğeni