NodeJS ile yaptığım projeye Pop-up eklemek istiyorum

NodeJS ile EJS kullanarak bir website yaptım. Bu websitede belirli butonlar var.

Not kaydetme, not düzenleme, not silme gibi. Bunları ekrana pop-up olarak getirmek istiyorum. Pop-up tasarımlarını hazırladım ama jQuery ile nasıl yapacağımı bilemedim.Aklımdakini örnek verecek olursak;

Not kaydetme

Ekrana bir kutu içinde textarea ve kaydet butonu kesin olarak gelmeli. Bu tarz bir pop-up’u ekrana nasıl yazdırabilirim? En basiti bu olsa gerek.

Not silme

Not silme de ise şöyle bir şey yapmak istiyorum. “Merhaba {İSİM - SOYİSİM}, bu notu silmek istediğinizden emin misin? Bu işlemin geri dönüşü olmayacaaktır.” metni olacak ve iki tane buton olacak. Biri onay, diğeri ise reddetme/kapama butonu. Bunda EJS ile veri göndermem ve almam gerekli. Bu ise en zoru.

Not düzenleme de bunların orta hâli diyebiliriz. En zorunu çözersem, diğerlerini de yapabilirim diye düşünüyorum.
Nasıl yapacağımı bilemedim. Daha önce tecrübesi olan veya önerisi, öneri kaynağı olan var mı? EJS bir şekilde yazdırılır bunu biliyorum load fonksiyonu var ama yapmak istediğim yalnızca bu değil. Veri göndermeliyim ve return’dan dönüş alır gibi dönüş almalıyım veya benzer bir durumla bunu halletmeliyim. Aslında bu konuda aklımda tam şekillenmedi yapı, çünkü nasıl yapılacağı hakkında hiçbir bilgim yok diyebilirim. Pek çok yöntem denedim, kafamda bayaha karıştı.