Online bot için nasıl bir yol izlemem lazım?

Merhabalar, hayırlı forumlar.

Selenium kütüphanesi ile otomatik bir şeyler yapan (twit beğenme, mesaj gönderme vb.) basit uygulamalar yaptım ama şöyle bir şey yapmak istiyorum, nasıl bir yol izlemem lazım:

Ben botun hesabını bir yere etiketleyince o gelip o twiti beğenecek. Yani bana sunucuda daima çalışıp, daima kendisine bildirim gelip gelmediğini kontrol eden bir bot lazım. Kodlarını halledebilirim ama nasıl “daima” çalışmasını sağlarım bir fikrim yok. Bunu öğrenmek için neyi araştırmam lazım? Sunucu vb. işleri için tam olarak neyi araştırmam lazım?

Çok teşekkürler, iyi forumlar tekrardan.

Merhaba bulut tabanlı sanal makinalar var. Azure ve bir kaç tanesi ama bana göre en iyisi “pythonanywhere” ücretsiz. Microsoft azure tabii ki daha kalitelidir deneme sürümünü alabilirsiniz. Sonrası paralıdır ama :blush:

1 Beğeni

Bunun için online bir sistem yapmaya gerek var mıdır, online bir sisem bulmaya gerek var mıdır bilmiyorum, fakat isteniğize benzer şekilde hareket eden şu video var. Burada sonsuz bir döngüde kişinin online olup olmadığını kontrol ediyor. Yani hemen hemen sizin dediğiniz ile aynı doğrultuda gibi duruyor. bir inceleyin isterseniz.

1 Beğeni

hocam her yerde karşılaşıyoruz

1 Beğeni

Heroku’yu kullanabilirsin.
Ya da aws de 1 yıl ücretsiz makineler var onları da deneyebilirsin.