OpenCV ile iki çizgi arasıdaki açıyı ölçme

Arkadaşlar merhabalar,
Python’da OpenCV ile bir görüntü işleyip belirli bazı nesneleri kare içerisine aldım. Bu nesnelerden ikisinin arasına bir çizgi çekerek arasındaki açıyı ölçmek istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?
Sözlü olarak ifade etmek zor olduğundan yapmak istediğim şeyle ilgili bir resim ekliyorum.
Görselde de görüldüğü gibi R kutusundan 1’e bir çizgi çekilecek ve arasındaki açı hesaplanacak.
Şimdiden teşekkür ederim.
Hayırlı günler.

Sildim. (20 Karakter)

Merhaba. İki nesnenin de köşeleri üzerinde bir kombinasyon döngüsü oluşturulup çizilebilecek en kısa çizgi bulunabilir. Çizginin uç noktaları ve dolayısı ile de eğimi bulunduğunda basit bir trigonometri hesabı ile açı elde edilebilir (angle = arctan(slope)) .

2 Beğeni

Ne tür bir yardım istiyorsunuz? Nasıl yapılabileceğini yazdım zaten.

Herkese merhaba.

Tartışmaya neden olan yazılar silindi. Üslup konusunda daha dikkatli ve saygılı olmaya davet ediyorum herkesi.

İyi günler.

Sildim. (20 Karakter)

Valla kusuruma bakmayın, yazılarınızdan ukala bir üslubunuz olduğu sonucunu çıkarıyorum.

Örnek-1:

Emeğinizi bu kadar gözünüzde büyütmeyin. Alt tarafı yazılarınız silindi…

Sildim. (20 Karakter)

Mesajlarınızı sizi ukala bulduğum için değil, ukalaca bulduğum davranışınız bir başka kullanıcıyı rahatsız ettiği için sildim.

Emeğe saygım var mı veya yok mu bununla alakalı bir değerlendirme yapabilecek kadar elinizde yeterince veri olduğunu sanmıyorum.

Bu da sıvama bölümü. Adının “Murtaza” olması elbette kötü bir kaynak olduğu anlamına gelmez. Ama adı Murtaza olan birinden beklenmeyecek bir performans sözünde bir aşağılama var. Kaynağı alıntılayıp bırakmıyorsunuz sonuçta, adı Murtaza olan birinden beklenmeyecek bir kaynak olduğundan bahsediyorsunuz. X kaynağı veya Y kaynağı değil, A ismine sahip birinden beklenmeyecek bir X veya Y kaynağı. Bu bahsettiğim sadece tavrınıza yönelik basit bir örnekti.

Sildim (20 Karakter)

1 Beğeni

Ergenin biri derken bana sallıyorsun yine anlaşılan, ben dün konuşmaya devam ederdim de kotam doldu ilk kullanıcıların mesaj yazma sınırı varmış yazamadım malesef,

Senin amacın ilgi çekmekten başka bir şey değil. anladım bir şeyler biliyorsun, bildiklerini insanların gözüne sokmana gerek yok dostum, ilgi arıyorsun, aradığın şey burda değil malesef, beni geçtim de şimdi de moderatöre sataşıyorsun, uslubun yaklaşım tarzın hiç hoş değil umarım bu tavrın sadece bana ve benim açtığım konuya karşıdır ve sadece ben kırılmışımdır, her gelene böyle davranıyorsan bilgi vermekten çok kırıyorsun farkında değilsin

Yazınız saygısızcaydı ve bunun için silindi. Size ukalaca yazdığınız bir mesajı örnek olarak gösterdim sadece. Diğer yazdığınız ukalaca mesajlar zaten silinmişti biliyorsunuz.

Ayrıca daha fazla tartışmayalım.

Neyse bunların önemi yok.

Buyur sor bakalım, iki tespit edilmiş nesne arasındaki açıyı sana şimdi kaç kişi anlatacak.

Benlik bir sorun yok. Bu konudaki son mesajım olsun.

Alt tarafı yazı sildi bakalım kim zararlı çıkacak, bilmeyenler mi ben mi görelim.

Evet buyrun. Arkadaşın sorusunu cevaplayın isteyen varsa.

Bakalım bu davranışınızın kullanıcılara ne faydası olacak birlikte görelim. Ben gerçekten kendim için değil, ihtiyacı olanlar için bunu belirtmiştim.

Sorun değil.

1 Beğeni

@semtex iyi günler.

1 Beğeni

“Bir cümle yeter laftan anlayana, destan yazsan ne fayda laftan anlamayana” Demiş mevlana.

Ben adana diyorum sen konya demekte tutturmuş gidiyorsun varsın öyle olsun. Sen belki benim büyüğümsün diye senden özür diliyorum tartışmaya gerek olmadığını son yazımda madem görmşsen belirtmiştim, madem güzel güzel anlatabiliyorsun baştan kabaca davranmak yerşne güzel güzel anlatabilirdin neyse geride, geçmişte kaldı bunlar.

Benş dert etmene gerek yok, ben sorunumu çözdüm bile, çizgimi de çektim, açımı da ölçtüm, açı değerinin çıktısını alıp pc den raspberry pi ye de aktardım, şimdi ise uygulamaya dönüştürmek için uğraşıyoruz çok değil bir iki güne bitmiş olur, verdiğin bilgiler için tekrardan teşekkür ediyorum (her ne kadar kullanmasamda)…

İyi günler @semtex