OpenCV'de elips algılama üzerinde

Merhabalar Opencv üzerinde elips algılamaya çalışıyorum. Bunun için yol gösterebilir misiniz? hough_ellipse denedim ama olmadı, kenar algılama üzerinden gitmeyi denedim ama çok iyi sonuç alamadım. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Elips bulmak için hough transform yeterli. Bulmak istediğin elipsin threshold uygulandıktan sonra belirgin olması gerekir. Threshold değerini değiştirip elipsi belirginleştirip tekrar deneyebilirsin. Aksi takdirde contour ile görüntü içerisinde kenarı algılayabilirsin ancak görüntüyle ilgili daha fazla bilgi vermelisin programa ve sen bilgi veridikçe program gittikçe daralmaya başlar. Sadece elindeki görüntüdeki elipsi tek bulabileceğin bir programa bile dönüşebilir.

1 Beğeni

öncelikle yanıtınız için teşekkür ederim. hough_ellipse i yanlış uyguladığımı düşünüyorum acaba nasıl kullanacağım hakkında bilgi verebilir misin?

Anlamadığın kısımları sorarsın.
https://scikit-image.org/docs/stable/auto_examples/edges/plot_circular_elliptical_hough_transform.html

1 Beğeni

resmi data olarak değil de kendim okutmaya çalıştığımda(bu yüzden birkaç değiştirme yaptım)programı çalıştırıyorum ama çalışmıyor hata da vermiyor.

Kodunu ve resim dosyanı atar mısın? Bakalım sorun neredeymiş.

1 Beğeni


havuz6
kahve bardağı resmiyle denedim yine olmadı

Kodlar çalışıyor. Herhangi bir sıkıntı yok. İnternet bağlatının açık olduğuna emin misin programı çalıştırırken? Çünkü program resmi kütüphanenin verisetinden çekiyor.

Amacım veri setinden çekmek değil klasör içine attığım resmim üzerinde çalışması
en son olarak da kameradan aldığım görüntü üzerinde çalıştırmayı deneyeceğim

Program daire bulma üzerine çalışıyor. İçerisinde elips bulmak için değiştirimen gereken değerler anlatılmış.

1 Beğeni

Buradaki işlemleri denedim ama tam sonuç aldığım söylenemez ama tekrar deneyeceğim teşekkür ederim.

1 Beğeni