Ortak Proje Kanalı - Discord

Merhaba Gençler, :slightly_smiling_face:
İsmim Kürşad, İnşaat mühendisiyim, yazılımla ilgileniyorum. Python’ı belli bir seviyeye kadar öğrendim ama daha ileriye gitmekte zorlanıyorum. Örneğin socket, requests, scapy, pwntools gibi kütüphaneleri öğrenmek istiyorum. Takıldığım yerleri soracak kimse olmayınca - ki çevremde yazılımla ilgilenen pek yok - boşa kürek çekmiş oluyorum. Tamam google’dan bakıyorum stackoverflow’dan ama bi iletişim olmayınca insanın da çalışası gelmiyor. Velhasıl diyeceğim şu. Bir discord kanalı kuralım. O kanalda Python’da yazdığımız kodları inceleyip, bilgi alış - verişi yapalım diyorum. Tamam forum var ama birliktelik olunca bi yarış veya rekabet de oluyor. Bu yukarıda saydığım kütüphanelerle ilgili projeler yapabiliriz. Döküman çevirisi yapabiliriz, ortak projeler yapabiliriz. Demek istediğim bilen bilmeyene anlatır ve bir ekip oluşturmuş oluruz. Gelmek isteyen olursa DC kanalını kurar çalışmalara başlardık.
Fikirlerinizi aşağıda belirtirseniz sevinirim. :wave:

Discord kullanımını sizlerin tercihine bırakalım fakat forumu daha aktif kullanmanızı, sorularınızı öncelikle araştırıp daha sonra konu açarak sormanızı tavsiye ederim. Böylelikle sizden daha sonra aynı soruları soracak kişiler araştırma yaparken sizlerin sorduğu soru ve aldığınız cevapları görerek bundan faydalanabilir.

Örn:

şubat 2020 de açtığım bu konuya hala tıklamalar devam ediyor.

Şaka gibi 2 sene olacak

2 Beğeni

Tavsiyelerin için teşekkürler, Tek derdim benimle fikir birliği içerisinde birlikte birşeyler yapabileceğim insanlarla tanışmak bir arkadaş ortamı oluşturmak :slightly_smiling_face:
Soru oldukça yazacağım buraya. Python ile ilgili en iyi türkçe kaynak tartışmasız istihza belgeleridir. Aynı hususta en iyi yer de burası bana kalırsa

1 Beğeni