Otel otomasyon sistemi

, ,

merhabalar konu hakkında hicbir fikrim yok universite ödevim için otel otomasyonu yapmam gerekli yardımcı olabilirimisiniz hicbir bilgim yok
Hello, I have no idea about the subject. I need to make hotel automation for my university assignment. Can you help me?

Bizim de.

Otelin neyini otomatize etmeyi düşünüyorsunuz? Klima sistemini mi? Havuz pompası dozajlamasını mı?

Müşteri rezervasyonlarını mı?

Bu kadar mı fikriniz yok.

Bu durumda bizim de bir bilgimiz yok.

Ama ne konuda yardım istediğinizi yazarsanız belki yardımcı olan birileri çıkar.

3 Beğeni

musteri rezervasyon sistemi yapmam gerek basit bi arayüz html css ile oluyor galiba

Evet, onlar. Bir de arkada veritabanı işlemlerini yapan bazı kodlar gerekli. Mesela JavaScript, Python, PHP, Ruby ya da Go kullanılabilir. Bunlarla ilgili bir eğitim aldınız mı?

Müşteri rezervasyon sistemi:

Burada temel ihtiyaçlarınızdan biri ortaya çıkıyor.

Ağda çalışan bir programa mı ihtiyaç duyuyorsunuz yada otel içi bir rezervasyon sistemi biraz netleştirmeniz gerekiyor.

Burada yol ayrımınız başlıyor.

Bir platform işletim sistemi üzerinde çalışacak bir program şeklinde mi kodlayacaksınız veya bir web arayüzü mü kullanmasını düşünüyorsunuz.

Her iki durum için de farklı dil ihtiyaçlarınız olacaktır.

Ağ programları için soket programlama, web için bir host ve html, javascript, css gibi bir set , veri tabanı için sql türevleri ve belkide uzak hizmet sağlayıcı php vs kullanmanız gerekecek.

Bu rezervasyonu müşteri uzaktan mı yapacak, yoksa otel yönetimi kendi içinde gelen talepleri rezervasyon olarak kaydedip odalara hakim mi olmaya çalışacak bu konuda biraz daha bilgiye ihtiyaç var.

Çünkü her iki senaryoda da farklı teknoloji seçimleri yapmanız gerekecek.