Oyun için C# mı Javascript mi?

Merhabalar ben kodlamaay python dili ile başladım ve şimdi bir oyun yapmak istiyorum. Oyun motoru ile yapmak daha sağlıklı olduğu için oyun motoru kullanmaya karar verdim ve unity kullanacağım. Ama c# ile javascript arasında kaldım hangisini öğrenmek daha kolaydır hangisi daha iyi olur söylerseniz sevinirim.

En sona yazmissiniz fakat sizin yapacaginiz Unity ogrenmek olacak. C# uzerinden ogrenin. JavaScript yazmanin yaratacagi beyin hasarindan once ne kadar duzgun dil ogrenirseniz, o kadar iyi olur.

4 Beğeni

İnternette bir sitede javascripti ile başlamanın daha iyi olduğundan ve öğrenmesi daha kolay olduğundan bahsediyordu, tam aklıma yatmadı burada da sormak istedim. Cevabın için teşekkürler peki C# öğrenebilmem için önerebileceğiniz bir kanal yada farklı bir şey var mı ?
Ayrıca bir sorum daha var youtubede unity ve C# eğitimleri var önce C# eğitimi ile başlamam gerekiyor değil mi unity eğitimi içerisinde dil eğitimi yoktur herhalde böyle bir soru saçma gelebilir ama aklımda soru işareti kalmasını istemiyorum.

C# ciktiginda zaten profosyonel programcilik yapiyordum ve ogrenmem icin birkac proje yapmam ve ise girmem yetti. O yuzden bilemiyorum. Ama muhtelif diller icin kaynak hep soruluyor bu forumda, yazilanlara bakabilirsin.

JS ogrenmesi daha kolay olabilir, ama amac kolayca dil ogrenmek mi, ilerisi icin temel atmak mi?

Yine de bi tekrar bak istersen, Unity ile hangisi kullaniliyor daha cok. (Ben baktigimda hep C# idi) Kod ornegi alman, incelemen, yardim istemen gerekirse hangisi karsina cikacak.

Python biliyorsan Python’da bildiklerini C#'a transfer ettikten sonra dogrudan Unity ogrenmeye girisebilirsin. C# herhalde en cok ozellik barindiran dil. Kullanmaya baslamak icin hepsini bilmene gerek yok, genel bir programlama becerisi yeter.

Tabi bunlarin hepsi (diger dillerden cok ozellik almasi disinda) JS icin de gecerli.

Unity egitimlerine bakip karar verebilirsin sanki.

2 Beğeni

Teşekkür ederim gerçekten beklediğimden daha açiklayicı bir cevap olmuş sorumlarımı gidermeme yardımcı olduğun için teşekkürler