Pardus'a Yanlışlıkla Python 2 pip'i İndirdim

Merhabalar;

Pardus’a Python kütüphaneleri indirmem gerekiyor.İngilizce olarak araştırdım ve şu adresi buldum.Önüme çıkan ilk kodu sudo ile terminale yazdım ve python 2 için olduğunu gördüm :confused:.Aynı kodun install tarafını uninstall olarak değiştirdim ancak geçersiz işlem hatasını alıyorum.Nasıl silebilirim?

Hatayı at.

Python3 için indirmek için:

sudo apt install python3-pip

Format sonrası kurulum komutları hazırlamıştım:

https://dpaste.com/HXWZKCK4P

Bu kodları .sh dosyasına kaydedip sh dosyadi.sh çağırıyorum. İşine yaramayan bölümleri çıkar.

E: Geçersiz işlem: uninstall

Bu adresteki ilk kodu denedim ancak 'python-debian' kurulu değildi, dolayısıyla kaldırılmadı şeklinde bir çıktı veriyor.

Çözümü bilen yok mu?

sudo apt remove python kodunu denedim hata almadım ve şu çıktı var :

Paket listeleri okunuyor... Bitti
Bağımlılık ağacı oluşturuluyor       
Durum bilgisi okunuyor... Bitti      
'python' kurulu değildi, dolayısıyla kaldırılmadı
Aşağıdaki paket otomatik olarak kurulmuş ve artık bu pakete gerek duyulmuyor:
  libpython2-stdlib
Bu paketi kaldırmak için 'sudo apt autoremove' komutunu kullanın.
0 paket yükseltilecek, 0 yeni paket kurulacak, 0 paket kaldırılacak ve 0 paket yükseltilmeyecek.

Sonrasında python yazıyorum :

Python 2.7.16 (default, Oct 10 2019, 22:02:15) 
[GCC 8.3.0] on linux2
Type "help", "copyright", "credits" or "license" for more information.
>>>

sudo apt autoremove komutunu kullanın diyor.Kullandım ve tekrar python yazıyorum yine aynı şeyler çıkıyor?

Uninstall yerine remove yazacaksın.

Bu kodu dene.

python yazdığım zaman 2.7.16’nın çıktısını veriyor yine.

Attığınız kodun install kısmını remove olarak değiştirdim ve python3-pip’i python-pip yaptım.Şimdi siliniyor olmalı.

Olmuyor :confused:

pip3 komutu çalışıyor mu

Python u python3 komutu ile çağırıyorsun.

Evet.

Windows’ta böyle yapmıyordum.Python yazdığım zaman 2.7’nin çıktısını vermesi yerine geçersiz komut gibi bir şey yazması gerekmez mi? python3 yazdığım zaman 3.7.3 çıktısını alıyorum,teşekkür ederim.

Sistemde artık desteklenmediği halde python 2 kullanıyorlar. Ve evet, bu şekilde çağırıyoruz.