Pip'de bağımlılık yüklerken hata alıyorum

Merhabalar django ile yazılmış bir proje gönderdiler. Projeyi ayağa kaldırmak için uğraşıyorum. Pythonda çok tecrübem yok. Sanal ortam oluşturup(venv) aktif ettim. Projenin içerisindeki requirements.txt dosyasından bağımlılıları yüklemeye çalışıyorum. Ancak bazı paketleri yüklerken hata veriyor. Paket versiyon numarasını değiştirerek ya da versiyon numarası belirtmeden denedim aynı. 7-8 pakette bu sorun var. Bu proje hali hazırda canlı ubuntu sunucuda çalışıyor. requirements. text dosyasını aşağıya ekliyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

İşletim sistemi docker altında kullandığım resmi ubuntu imajı.
pip verison → pip 22.0.2 from /usr/lib/python3/dist-packages/pip (python 3.10)
requirements.txt dosyası
python verison → Python 3.10.12

1 Beğeni

Dosya pip requirements dosyasi gibi durmuyor; icinde PyPI’da olmayan, apt paketlerine benzeyen paketler var. Aldiginiz yere sorunuz.

İlginiz için teşekkür ederim. Bana bağımlılık dosyası verilmedi. Canlı sunucuya bağlanarak proje dosyalarının olduğu yerde aşağıdaki komutu kullanarak kendim oluşturdum. Sanırım eksik parametre verdim. Konu da söylediğim gibi python’da bilgim yüzeysel.

 Pip freeze > requirements.txt

Sorun, dedigim gibi, bu dosyada. Hata veren satirlari cikartinca ne oluyor?

Bu arada “pip freeze apt paketlerini de veriyor” gibi aramalar da (Ingilizce) bir takim sonuclar cikartiyor. --local ve --user tavsiye etmisler.

Docker dosyaları mevcutmu ?
@aib’in dediği gibi ubuntuya özgü bazı paketleri indirmeye çalışıyor olabilir.

Paket isimlerini kontrol etmenizde fayda var, pip ile yüklemeye çalıştığınız paket adı Ubuntu deposundaki paket adı ile aynı olmayabilir. Bazen pip yerine ubuntu deposundan sudo apt install paket_adi şeklinde yükelemek zorunda kalabilirsiniz.

Birkaç saat önce python ile mySql veri tabanıma bağlanmak için mysql-connector paketini pip ile yüklemeye çalıştım olmadı. Aşağıda linki mevcut

Kullandığım işletim sistemi (Pardus 23 XFCE) deposuna baktığımda söz konusu paketin python3-mysql.connector isminde olduğunu gördüm. sudo apt install python3-mysql.connector komutu ile yükledim ve veri tabanıma bağlantı sağlayabildim.

Benzer bir sorun yaşıyor olabilirsiniz.

2 Beğeni

kuruluma diğer paketten devam ediyor.

Tamam, bu iyi bir sey?

resmi ubuntu docker imajını geliştirme ortamında kullanmaktaydım. Bağımlıklıkların listesini canlı ubuntu sunucusundan almıştım.

arkdaşlar hata veren satırları bağımlıklık listesinden sildim. Ve sildiğim satırları araştırdım eğer ubuntu dep paketi ise onları apt-get ile ayrıca kurdum. Uzun uğraşlar sonucu projeyi ayağa kaldırdım.

3 Beğeni