Playstore ve YouTube Telif hakları

Bir müizk uygulaması yazdım Python kivy ile. Ve bu uygulamada müizk indirilebilir müizk dinleyebilir video indirebilir video izleyebilirsiniz. Tüm bunları yt den çekilen verilerle yapıyor bu kod peki ben bu uygulamayı play store de yayınlarsam müzik den dolayı telif yer miyim veya video dan dolayı. Bilginiz varsa lütfen aydınlatın teşekkürler

Telif hakkı bulunan bir müziği indirmek bile yasa dışıyken bize yasa dışı işlem yapmakta yardımcı olman yasa dışı değil midir sence? Dönüştürücü sitelerinin bazıları bu nedenle kapatılıyor hatta.
İndirme özelliğini kapatıp izleme özelliği ve hafızada olan muzikleri listeleyip dinleyebileceğin müzik çalar uygulaması olursa sorun yaratacağını sanmıyorum. Extra arka planda youtube videosu oynatma özelliği eklemenin de sorun yaratacağını düşünmüyorum. Hem sadece bu özellik bile uygulamanın indirilmesini sağlayabilir. Ancak dikkatli olmanda fayda var arka planda oynatma özelliği de youtube kurallarını ihlal edebilir.

1 Beğeni

Yani sorun sanırım ama aklımda bir soru var myt müizk gibi diğer uygulamalara niye bir şey olmuyor. Bir kaç arkadaşım da yüzde 90 telif yemezsin çünkü indirme işi yt den yapılıyor, eğer bir şarkıyı Credit vermeden bir oyunda felan kullanırsan gibi durumlarda telif yersin sadece dedi. Yani çok arada kaldım program da bittiği için boşa da gitmesini istemiyorum başım yanar mı bilmiyorum

Öğrendiklerin bile boşa gitmediğini kanıtlar. Eğer uygulamanı paylaşmak istiyorsan riske girmeye değer. En fazla uygulaman kaldırılır (yani sanırım :)).

1 Beğeni

Doğru haklısın ben de biraz bakındım genel olarak sadece uygulama kaldırılıyor. Paylaşmayı deneyeceğim sanırım desteğin için teşekkürler :slight_smile:

1 Beğeni

eğer paylaşırsanız linkini atar mısınız ilk kullanıcısı ben olayım :slight_smile:
bir de bence app store’a da yükleyin

1 Beğeni

Tabi ki atarım :slight_smile: . App store ye de yüklemeyi düşünüyorum ama app store ye uygulama yüklemek 99 dolar yani belki ileri ki bir zamanda yüklemeyi düşünebilirim. :slight_smile:

1 Beğeni

Bence bu gibi durumlara karşı sen kendine sıfırdan site yaz. Oradan isteyen indirsin hiç girme play store gibi şeylere. Hem sitede reklam paylaşır para da kazanırsın.

Evet site de mantıklı da uygulamanın kodu nerdeyse bitti sadece yüzde 10 u felan kaldı ve bayağa da uğraşınca sıfırdan başlamak istemiyorum zaten gene play store da da admob dan kazanabiliyorum telif mevzusu da farketmez orda yiyorsa orda da yerim

Kendi siteni açarsan yemezsin artı sadece uygulamayı indiren bir site yap sıfırdan diye bir şey yok.

Çok etkili olmaz öyle bence çünkü siteyi görecek indirecek felan zor iş ama denenebilir fikrin için teşekkürler

PlayStore resmi bir mecrâ. Orada ki uygulamalar Google tarafından sürekli kontrol ediliyor. Telif hakkı ihlal ediliyor mu, truvva atı mı vs. kontrol ediyorlar. Zaten mağazanın mantığı da bu. Güvenli bir uygulama ortamı sunmak. Bir internet sitesi açıp ya da hiç uğraşmadan SourceForge’ a uygulamanı ekleyebilirsin.