Plt.show hatası

Merhaba, çözünürlük geliştirme üzerine bir uygulama çalıştırıyorum plot komutu çalışmadığı için plt.show() dan sonra plt.show(block= True) ekledim görüntüleri çizdirdi ancak 1. görseldeki gibi değil 2. görseldeki gibi çizdirdi x4 bicubic ve super resolution görüntülerini daha sonra ayrı ayrı getirdi bu sorunu nasıl çözebilirim

ayrı ayrı ekrana bastırabiliyor musunuz? Kodunuzu görmeden yardımcı olmak zor.

evet ayrı ayrı bastırabiliyorum ancak tek seferde çizdirmiyor hazır bir kod deniyorum aslında size linkini verebilirim.

Bende çalıştı

Colab’da mı deniyorsunuz yoksa kendi bilgisayarınızda Anaconda JupyterNotebook’ta falan mı?

Pycharmda deniyorum :thinking:

Siz eksen işaretleri ve numaralarını mı eklemeye çalışırken hata aldınız?

Eğer aşağıdaki gibi bir çıktı elde etmek istiyorsanız bu bağlantıda (Helper Functions başlığı altındaki) plot_image() foksiyonu içerisindeki plt.axis("off") ifadesini plt.axis("on") olarak değiştirmeniz yeterli. Başka değişiklik yapmadım. Bende bu şekilde çalıştı. İyi çalışmalar

benim başlangıçta kod çalışıtı ancak ekrana hiç görüntü gelmedi plt.show(block= True) ekledikten sonra da daha önce bahsettiğim gibi geldi plt.axis(“on”) yaptım ancak değişen bir şey olmadı :roll_eyes:

hata yok ama şöyle bir uyarı var
MatplotlibDeprecationWarning: Auto-removal of overlapping axes is deprecated since 3.6 and will be removed two minor releases later; explicitly call ax.remove() as needed.
plt.subplot(132)

Comparing Outputs başlığı altındaki fonksiyonu aşağıdaki gibi güncelleyip dener misiniz?

def compare_images(hr_image, lr_image, sr_image, psnr_value):
    plt.rcParams['figure.figsize'] = [15, 10]
    fig, axes = plt.subplots(1, 3)
    fig.tight_layout()

# Plot Original Image
    plot_image(tf.squeeze(hr_image), title="Original", ax=axes[0])

# Plot Low-Resolution Image
    plot_image(tf.squeeze(lr_image), title="x4 Bicubic", ax=axes[1])

# Plot Super-Resolved Image
    plot_image(sr_image, title="Super Resolution", ax=axes[2])

# Display the plot without blocking
    plt.show(block=False)

# Print PSNR value
    print("PSNR: %f" % psnr_value)

teşekkürler denedim ancak
TypeError: plot_image() got an unexpected keyword argument ‘ax’ hatasını aldım.

Colab kullanın isterseniz. Belki matplotlib kütüphanenizin sürümü farklı olduğu için bu hatayla karşılaşıyor olabilirsiniz. Belki colabdaki matplotlib kütüphane sürümünün aynısını yüklerseniz çözülebilir.

Colab’da pip list terminal komutunu uyguladığımda listelenen paketler içinde matplotlib 3.7.1 yazıyor. PyCharm’da terminal açıp pip list komutunu uygulayarak sisteminizde yüklü matplotlib sürümünü kontrol edebilirsiniz.
pip install --force-reinstall matplotlib==3.7.1
komutu ile sisteminizdeki matplotlib kütüphanesini 3.7.1 sürümü ile değiştirebilirsiniz.

benim kullandığım sürüm de 3.7.2 imiş teşekkür ederim yardımlarınız için :blush:

Çalıştırabildiniz mı?

evet kodda boyut ve veri tipi dönüşümleri ile ilgili güncelleme yaptıktan sonra çalıştı sonunda

1 Beğeni