Traceback(most recent call last):
File "program.py", line 12, in <module>
File "c:\...yol....\pyinstaller\loader\pyimod03_importers.py line 493, in exec_module
exec(bytecode, module.__dict__)
File "modul1.py", line 3, in <module>
ModuleNotFoundError: No module named "statsmodels"
[5472] Failed to execute script program
Seklinde bir hata verdi.
Fakat statsmodels modulume ekli.
Program kendi dışında iki modülden oluşuyor. Ama bir modül için de başka bir modül oluşturdum, yani 3 modül ayrıca oluşturdum. Bu da özel bir yöntem gerektiriyor mu? , kendisinin bulunduğu dizinde cmd açarak pyinstaller -F program.py şeklinde tek dosyalı, cmdsiz vs tüm kombinasyonlari denedim. Yine de hata veriyor. Bu auto-py-to-exe yi felan da denedim aynı hata. Program ve modüller path’da ekli. Ortam değiskeni sorunu da yok. Türkçe karakter kullanmadım labellerde bile. Pythonda çalışıyor program çatır çatır. Ama exeye dönüştüremedim. Yardımcı olursanız çok minnet duyarım. Teşekkürler.
Traceback (most recent call last):
File "untitled16.py", line 12, in <module>
File "c:\users\hun\appdata\local\programs\python\python37\lib\site-packages\PyInstaller\loader\pyimod03_importers.py", line 493, in exec_module
File "be_ols.py", line 3, in <module>
File "c:\users\hun\appdata\local\programs\python\python37\lib\site-packages\PyInstaller\loader\pyimod03_importers.py", line 493, in exec_module
File "statsmodels\api.py", line 11, in <module>
File "statsmodels\regression\recursive_ls.py", line 14, in <module>
File "statsmodels\tsa\statespace\mlemodel.py", line 32, in <module>
File "statsmodels\tsa\statespace\simulation_smoother.py", line 9, in <module>
File "statsmodels\tsa\statespace\kalman_smoother.py", line 11, in <module>
File "statsmodels\tsa\statespace\representation.py", line 9, in <module>
File "statsmodels\tsa\statespace\tools.py", line 14, in <module>
File "statsmodels\tsa\statespace\_kalman_filter.pyx", line 1, in init statsmodels.tsa.statespace._kalman_filter
ModuleNotFoundError: No module named 'statsmodels.tsa.statespace._filters'
[5700] Failed to execute script untitled16
Konu için alakasız, forum için hakaret, programlama ruhu için saçma sapan bir cümle kurduğunu belirtmek isterim.
Ama ibret olsun diye silmemeni rica ediyorum.
Yazdığımız programı da derleyemeyeceksek ölelim.
Sevgili forum sakinleri uçan spagetti canavarınızı severseniz HELP
dimi. Ne gerek var etraftaki programların gün yüzüne çıkıp bizim onları kullanmamızı sağlayan .exe’lerine. kaynak kodlarını versinler birde IDE kendimiz her seferinde çalıştırıp kullanalım.
hocam belki çok alakasız, belki de ya bu benimde aklıma gelmişti zaten diyebilirsin.
ama demeden önce hemen belirtiyim:
belkide kullandığın arayüzde resimler vs. kullanmışsındır ve bunların yolu da şöyle değildir :
yani bunu dikkate alarak exe’ye dönüştürmeyi denesen?
hani konsola yazıp exeye dönüştürüyosun ya sornasında exe dist klasörünün içinde oluşuyor.
o exeyi bunun gibi hepsinin göründüğü ana klasöre kes-yapıştır yapıp ana klasörün içinde açmayı denedin mi?
Hocam kullandığım resimler png, pyqt5 arayüzünü designerda insa ettikten sonra, ona gömmeme gerek kalmadan modülü aktardım, yani designer da bir resim kullanmadım. Kullanacak olsam iconu gömmeyi de biliyom. Ama gerek yoktu, böyle bir hata da olası değil.
Ben bir hakaret göremiyorum. Merakımı gidermek istedim… Ayrıca konu başlığına “ALLAHASEN YARDIM EDİN” yazan ben değilim. Bilmem anlatabildim mi?
Programlama ruhu nedir? Programlama ruhu; yazdığın kodları, stabil olmayan bir araçla, windows boyunduruğu altında çalışması için derlemeye çalışmak mıdır?
Python kodu yorumlanırken hali hazırda zaten derleniyor. .pyc dosyalarına rast gelmişsindir.
Ya bu konuda çözüm bulabilen var mı? Statsmodels derlenemiyor galiba ‘hook’ modülu yazılmadığı için. Yardım edebilecek biri olursa böyük iyilik yapmış olur.