Programı exe'ye dönüştürdükten sonra "ModuleNotFoundError: No module named 'youtube_dl'" hatası alıyorum

Python-da yaptığım bir dosyayı .exe dönüştürdüm ama açılınca bu hatayı alıyorum! Ne yapmalıyım ?!
2021-12-11_19-42-22

ModuleNotFoundError: No module named 'youtube_dl'
youtube_dl isimli bir modul bulunamadı diyor.

Merhaba, modülü indirmemiş olabilir misin ? Eğer indirmediysen pip install youtube_dl yazarak indirebilirsin. Eğer bilgisayarında birden fazla Python sürümü yüklenmiş ise yanlış sürüm için indirmiş olabilirsin. Örneğin python 3.7 için yüklemişsin ama kodu 3.9 da derliyorsun bu yüzden hata veriyor olabilir. Eğer modülü pip ten yüklememişsen belki de modülü kodun olduğu dosya ile aynı yere koymak ta işe yarayabilir. Aklıma gelen çözümler bunlar, eğer derlemek için hangi programı kullandığını söylersen belki daha detaylı bir çözüm önerebilirim (pyinstaller kullandığını tahmin ediyorum ama emin değilim).

pyinstaller kulandım editör olarakda Pycharm

Eğer pyinstaller kullanıyorsan sebebi modül ile kodun aynı dosya konumunda olmaması olabilir böyle bir şey yaşamıştım daha önceden. Ayrıca birkaç çözüm daha buldum:

şu ikisini dene:

pip3 install --upgrade youtube-dl
pip install --upgrade youtube-dl

(bir tanesi çalışırsa diğerine gerek yok)

eğer çalışmadıysa C:\Users\kullaniciadin\AppData\Roaming\Python\Python37(burda 37 ama sen python sürümün hangisiyse onu yap mesela 3.8 ise 38 yap)\site-packages konumuna bak ve şu klasörlerin olup olmadığını kontrol et:

  1. youtube_dl
  2. youtube_dl-2019.10.16.dist-info
  3. pafy
  4. pafy-0.5.4.dist-info

eğer yoksa

pip install pafy

daha sonra yukarıdaki klasörleri C:\Program Files\Python37(buradada kullandığın sürüme göre değiştir)\Lib\site-packages konumuna yapıştır.

Ayrıca eğer birden fazla sürüm varsa pyinstaller ve tüm python sürümlerini silip (pycharm da dahil) tekrar yüklemeyi deneyebilirsin (sadece tek bir sürüm yükle, bence python un kendi sitesinden yükle). Bendede python un kendisinin yanı sıra spyder da yüklüydü ve pyinstaller kullanırken hata alıyordum, modül yüklerken ikisi içinde ayrı ayrı yüklemek gerekiyor, sürümler farklı olabiliyor ve pyinstaller modül için yanlış yere bakıyor olabilir yani.

2 Beğeni

Sağol knka oldu Senin İnstagramın varmı ve ya başka sosiyal medyalar kulanıyosan ismilerin yazarmısın senle iletişime geçmek istiyorum

Merhaba, discord kullanıyor musun bilmiyorum ama eğer kullanıyorsan oradan iletişime geçebilirsin. Eğer kullanmıyorsan da şu linke tıkla https://discord.gg/ta6eSp3Q. Katılabilmen için sunucu oluşturdum sadece kullanıcı adı yazılarak girme imkanı sağlıyor zaten discord o yüzden rahatça girebilirsin.

1 Beğeni