Proje paylaşmak, göndermek

Arkadaşlar örneğin pythonla bir arayüz tasarlıyorum. Ardakadaşımın da test etmesini istiyorum. Ona kodu atıyorum, ardından da terminalde gerekli kütüphaneleri yükletiyorum.
Böyle kodu çalıştırıyo ve test ediyo. Ama ben bu tasarladıgım arayüzü direkt açılabilecek şekilde atmak istiyorum. Nasıl göndermem gerek modüllerle birlikte klasorün içine mi atmalıyım, ne yapmalıyım ? Bilgisayarında python olmayan biri bu arayüzü açamayacak mı (yeniyim de).

Python dosyanı .exe formatına dönüştürecek olursan, gerekli kütüphaneler de içerisine dahil edilmiş olacaktır.
Şu adımları izleyebilirsin:

• 'Komut İstemi’ni (cmd) çalıştırıp pip install pyinstaller yazın ve pyinstaller kuruluncaya dek bekleyin.
  • Ardından aynı komut istemi üzerinden, .py dosyanızın bulunduğu klasörün dosya dizinini şu şekilde yazın: cd dosya_dizini
    Örnek: cd C:\Users\GokMavisiAnka\PycharmProjects\deneme
  • Son olarak da yine aynı komut istemine şunları yazın: pyinstaller --onefile dosya_ismi.py
    Örnek: pyinstaller --onefile main.py
  • Biraz beklettikten sonra dosya_ismi.exe dosyanız hazır hale gelecektir.

*Arkadaşınız bu .exe dosyasını çalıştırdığında ne Python’ı ne de herhangi bir modülü kurmasına gerek kalmayacaktır. Çünkü tüm bunlar .exe’nin içerisinde yer alacaktır. Dolayısıyla .exe dosyanızın boyutu da kullandığınız müdüllere bağlı olarak bir hayli fazla olabilir.

2 Beğeni

Sağ ol dostum cevabın için :))

1 Beğeni