Merhabalar. Bir proje fikrim var fakat her şeyin en iyisi olsun diye diye bir türlü başlayamadım. Her şeyin en iyisi derken kastım kod kalitesi, sonradan gelen birinin anlayabilmesi, güzel bir project structure ve elimdeki teknolojiyi en iyi şekilde kullanabilme gibi şeyler. Bir şeyi araştırırken başka bir şey gözüme çarpıyor bunu da araştırayım derken bambaşka yerlerde buluyorum kendimi. Sizce başta bildiğim gibi gidip sonradan yetersizlikleri fark edip düzelterek ilerlemek mi daha mantıklı yoksa baştan her şeyi etraflıca araştırıp başlamak mı?
Ayni sey bana da oluyor, mukemmeliyetciligin bir semptomu gibi. Gordugun uzere projeye baslamanin, uretken olmanin onunde bir engel.
O yuzden kafa goz yara yara da olsa baslamak lazim. Sunu da hatirlamak lazim ki, hic bir projenin, hic bir zaman degistirilmeyecek bir ozelligi yok. (Veya: Herhangi bir projenin herhangi bir ozelligi herhangi bir zaman degistirilebilir.)
Rahat hissettirecek, baslamaya izin verecek kadar on arastirma ve karar yapip, bir an once baslamak lazim.
Zaten degismesi gereken cogu sey yolun ortasinda cikiyor.
9 Beğeni
@aib e katılıyorum. Ne çok vasat, ne çok mükemmel orta yerden girince bir süre sonra baştan yazman gerektiğini farkediyorsun
Ama en azından nasıl yazman gerektiğini de o süre zarfında anlamış oluyorsun.
3 Beğeni