Py dosyasını exe ye çevirince virüs olarak algılanıyor

Merhaba, pyinstaller yükledim ve deneme yapmak amaçlı sıradan bir program yazıp (program sadece değişken tanımlayıp değişkeni ekrana yazdırıyor) pyinstaller ile derledim ve programı virustotal e taratınca çıkan sonuç garip çünkü sadece değişken tanımlayıp ekrana yazdıran bir program 4 antivirüs tarafından tehdit olarak algılanıyor.
Sonuçlar şöyle:

Antiy-AVL:

Trojan/Generic.ASMalwS.3507346

Cynet:

Malicious (score: 100)

McAfee-GW-Edition:

BehavesLike.Win64.Ransom.tc

Zillya:

Trojan.Agent.Script.1666853

(programı “pyinstaller pydeneme1.py” komutu ile derledim)

İnternette biraz araştırınca nuitka da derlenen programların virüs olarak algılanmadıklarını öğrendim ve nuitka yı da denemek istedim. Sonuç benzer. Bu sefer 4 değil de 2 antivirüs dosyayı tehdit olarak algıladı.
Sonuçlar şöyle:

Cynet:

Malicious (score: 100)

MaxSecure:

Trojan.Malware.300983.susgen

(programı “python -m nuitka pydeneme1.py” komutu ile derledim)

Biraz daha araştırınca yanlış hatırlamıyorsam stack overflow da ki bir soruya denk geldim ve orada gösterilen komut ile derleyince bu sefer sadece tek bir antivirüs tehdit olarak algıladi ki bu sefer sadece güvensiz yazıyordu.
Sonuçlar şöyle:

Cylance:

Unsafe

(programı “python -m --follow-imports pydeneme1.py” komutu ile derledim)

3 Farklı denemeye rağmen hala program güvensiz olarak algılanıyor. Bunu düzeltmenin bir yolu var mı ? Bilgisayarda virüs olduğunu sanmıyorum çünkü çok sık tarama yapıyorum ve bir sorun çıkmıyor (bu yazıyı yazarken biraz ara verip bir daha tarama yaptım ve hala antivirüs programı bilgisayarda bir sorun tespit etmiyor). Yani bu yüzden bir virüsün oluşturduğum her dosyaya yayıldığını sanmıyorum. Ayrıca virustotale yüklediğim ve virüs tespit edilmeyen programlar da var, virüs olsa onlara da yayılırdı herhalde. Sizin bu konuda verebileceğiniz bir tavsiye var mı ? Programın virüs olarak algılanmaması için ne yapmam lazım ?

Sorunun tam çözümünü bilmiyorum.Ama bende de böyle sorun olmuştu.Bendeki Python sürümü eskiydi, en son sürümü yükledim , daha sonra bu sürüme pyinstaller kurdum öyle exe çevirdim.Sorun bende böyle çözüldü.Dene istersen, eğer python sürümü eskiyse.

3.9 kullanıyorum çok eski bir sürüm değil ama denerim.

Hangi kütüphane ile exe’ye çeviridin? Farklı kütüphaneleri de deneyebilirsin

pyinstaller ve nuitka ile denedim (eğer projede hangi kütüphaneleri kullandın diyorsan, hiç bir kütüphane kullanmadım)