Selam, ben bir sesli asistan yapmaya çalışıyorum. Bunun için de playsound kütüphanesini kurmam gerekli. Playsound’ un da PyAudio ya ihtiyacı var. PyPI da pip install PyAudio demiş ama hata verdi. Sonra yazbel de bu sorunun aynısını yaşayan birine baktım Python Extension Packages for Windows - Christoph Gohlke linkinden uygun olan dosyayı indirip pip3 install dosya adı şeklinde kurulması gerektği söylenmiş. Dosyayı indirip kodu çalıştırıyorum ve şu hatayı alıyorum: WARNING: Requirement ‘PyAudio‑0.2.11‑cp38‑cp38‑win_amd64.whl’ looks like a filename, but the file does not exist
ERROR: PyAudio‑0.2.11‑cp38‑cp38‑win_amd64.whl is not a valid wheel filename.
Ne yapmam gerekiyor?
Çalıştırdığınız kodu ve indirdiğiniz dosyanın dosya sistemindeki tam adresini paylaşabilir misiniz?
pip3 install PyAudio-0.2.11-cp38-cp38-win_amd64.whl
kod bu dosya yolu: C:\Users\W7\Downloads\PyAudio-0.2.11-cp38-cp38-win_amd64.whl
pip3 install C:\Users\W7\Downloads\PyAudio-0.2.11-cp38-cp38-win_amd64.whl
şeklinde adresin tamamnını yazıp deneyin.
ERROR: PyAudio‑0.2.11‑cp38‑cp38‑win_amd64.whl is not a valid wheel filename. hatasını verdi. Az öncekiyle aynı sadece ilk hata yok.
hatta win 32 olan dosyasını da indirip denedim aynı hata zaten 64 bit bilgisayar
İndirdiğiniz dosyanın isminde bir değişiklik yaptınız mı? Bu isimlerin belli bir formatta olması lazım.
hayır zaten indirdim hemen sonra kodu çalıştırdım
ayrıca proje oluştururken eğer pycharm kullanıyorsanız bu tik işaretleri açık olmalı pyayudio için bende hata alıyordum bunları işaretledim düzeldi
pycharm kullanmıyorum ama hata gidecekse kullanabilirim onu işaretledikten sonra direkt pip install PyAudio mu diyoruz?
pip install pyaudio dediğiniz de kurulu olduğunu söylüyor mu size cmd
cevap veren yok mu? (20 karakter)
Win 7 de python çalışıyomuydu ya ben de eski bi kasa var çalışmadı. Hangi versiyonu kullanıyosun?
py 3.8 (20 karakter)
windows 7 versiyonu ne peki ? kaç bit
niye python eski sürümü kullanıyosun ? konuyu bilmiyorum ama hatanın sebebi olabilir mi acaba ? bende python 3.9.2 var
windows 10 a geçemediğim için bu sürümü kullanıyorum. 64 bit bu arada