Pycharm proje oluşturma ve çalıştırma hatası



Merhaba,

Pycharm’da yeni proje oluştururken ve projeleri çalıştırırken resimlerdeki gibi hatalar alıyorum. 1 haftadır bu şekilde hatalar veriyor. Kodları Python konsolu üzerinde çalıştırdığımda kod çalışıyor. Yada debugger ettiiğimde kod çalışıyor. Terminalde çalıştıramıyorum. Problem nedir acaba. Yardımlarınızı rica ederim.
İyi Çalışmalar.

Python Dersleri: 38 - PROJE 3: DOSYA ŞİFRELEME (2020) - YouTube 01:43 saniyede gösteriyor yeni projeyi belki atladığın bir şey vardır.

Malesef. Bunun gibi bir çok videoya baktım .Ama çözüm olmadı.

Python yolu yanlış olabilir mi?
…Python3.11…
olabilir mi?

Hayır yanlış değil. Zaten 3.11
İlk yorumda da yazdığım gibi python console içinde kodlarımı çalıştırıyorum. Debugger yapınca da çalışıyor. Ama terminalde çalışmıyor. Bence harici bir problem var. Ama çözemedim. Acaba sistem dosyalarıyla ilgili bir şey olabilir mi diye düşünüyorum.
Teşekkürler.

Pycharm’ı yönetici olarak çalıştırmayı denediniz mi?

Denedim. Olmadı. Ayrıca Vscode ile de aynı problemi yaşıyorum.

kod 103 hata alıyorum. Pycharm silip tekrar yüklemek istedim. Pycharm silinmiyor , yani makinada silinmiş görünüyor tekrar yüklediğimde aynısı geliyor. Buradaki tuhaflık NE ! BULAMADIM.
TEŞEKKÜRLER
BURHAN

Windows kullanıcı adınızda Türkçe karakterler mi var?

Merhaba. Aldığınız hata kodu size prosesin başladılamadığını bildiriyor. Hata kodu 5.

Bunun çeşitli sebepleri olabilir.

Çalıştıracağınız prosesi çalıştırmaya yetecek kadar yetkili bir kullancı değilsinizdir. Admin yetkisi almanız yetkili olduğunuz anlamına gelmez.

Yada bir antivirüs programı bunu çalıştırmanıza engel oluyordur. Varsa antivirüs programınızdan izin ayarlarını yapmanız, kapatmanız, antivirüs programınızı devre dışı bırakmanız gerekebilir.

İlk duruma dönersek, sanal makine mi, bir server’a bağlı bir terminal mi, kişisel pc mi olduğuna göre yetki durumları sizin kontrolünüz dışında olabilir.

C:\ dizini üzerine kurulu olduğuna göre kişisel bilgisayar olduğunu varsayıyorum ve bu durumda sizin erişim ayarlarınızın yetmesi gerekiyor. Yine de windows yetki yönetimi konusuna bir bakıp varsa dosya ve klasör erişim yetkilerinizi kontrol edin. Sadece admin olarak çalıştırmanız yetmeyebilir, aynı zamanda çalıştıracağınız dosyanın da yetkilerini ayarlamanız gerekebilir.

Antivirüs konusunda daha yüksek şüphelerim var. Bu nedenle erişimi engelleyebilecek, antivirüs, firewall vs ne tür bir güvenlik yazılımınız varsa bir süre devre dışı bırakıp denemenizde fayda var.

Üçüncü bir ihtimal, bazan editörler, programlar bu tür halar içerebiliyor. Bir önceki sürümde çalışıyorsa bir önceki sürümü kurup tekrar denerseniz ve çalışırsa bu sürümün güncellenmesini bekleyip bir sonraki sürümü yükleyebilirsiniz.

Dördüncü bir ihtimal, durum gerçekten çaresi ve daha önce çalışıp sonradan çalışmamaya başladı ise ve sizin yedekleme noktanız varsa o yedekleme noktasına dönmek ve denemektir. Bazan birden çok farklı şey yapmış olmanın kombinasyonu olan bir hatalar zinciri sebep olur ve hepsini hatırlayıp geri çevirmek yerine çalıştığını bildiğiniz bir tarihe dönmek daha kolay gelebilir.

Normalde bu tür sorular dipsiz kuyu, uzaktan, makineyi görmeden, çalışma koşullarına bakmadan tahminlerde bulunurken hiç ummadığınız basit başka bir sorun da çıkabiliyor.

Ama yine de bunları bir denerseniz belki biri işinizi görebilir.

Kolay gelsin.