PyCharm Virtual Environment Yeni .py Dosyası Açma Hakkında Bilgi Lütfen

Ben, mesela genelde şöyle yapıyorum. (Aşağıdaki anlatım Ubuntu için geçerli.)

Örneğin, Yeni isminde boş bir klasörümüz var. Bu boş klasörde venv'i aşağıdaki komut ile oluşturuyorum.

python3.8 -m venv venv

Sonra bu venv'i etkinleştiriyorum.

source venv/bin/activate

Daha sonra pip'i, setuptool'u ve wheel'i güncelliyorum:

pip3 install --upgrade pip setuptools wheel

Sonra PyCharm’ı açıyorum. Eğer mevcut bir proje varsa onu kapatıyorum, PyCharm’ın aşağıdaki ana menüsü geliyor:

Sonra Open yazan yerden Yeni klasörünü açıyorum. Eğer klasör görünmüyorsa, önce Yenile işaretine tıklıyorum, dizinler güncelleniyor. ve Yeni klasörü görünür oluyor.

Sonra da klasör açılıyor.

Sonra yorumlayıcıyı değiştirmek için sağ alt köşedeki Python3.8’e geliyorum çünkü o aktif edilmiş oluyor. Python3.8’e tıkladığım zaman aşağıdaki gibi bir pencere açılıyor:

Bu listede daha önce oluşturmuş olduğum projelerde kullandığım Python yorumlayıcıları listeleniyor. Ama ben bu projeye özel olan bir yorumlayıcıyı tanıtmak için, pencerenin en altındaki Add Interpreter seçeneğine tıklıyorum. Sonra aşağıdaki gibi yeni bir pencere açılıyor.

Bu penceredenin sol tarafında yer alan System Interpreter kısmına tıklıyorum ve pencere şöyle değişiyor:

venv'in Python yorumlayıcısını tanıtmak için, yukarıdaki resimde yer alan Interpreter yazısının bulunduğu satırın sonunda ... olarak gördüğünüz kısma tıklıyorum. Ve aşağıdaki gibi bir pencere açılıyor. Yeni/venv/bin/ dizininde yer alan python3.8'i seçiyorum ve OK düğmesine basıyorum.

Yukarıdaki resimde görüldüğü gibi, yorumlayıcı Interpreter kısmına ekleniyor. Sonra da OK düğmesine tıklayınca, bu pencere kapanıyor ve yorumlayıcı değişiyor.

Yukarıdaki resmin sağ alt köşesine bakarsanız, artık Yeni\venv\bin\ klasöründe yer alan python3.8'in yeni yorumlayıcı olarak tanıtıldığını görebilirsiniz.

Sonra da Yeni dizininde bir tane Python dosyası oluşturup çalıştırırsanız, venv'deki Python yorumlayıcısı kullanılacaktır.

2 Beğeni