Pyinstaller İle Exe Dosyasına Uzaktan Güncelleme Gönderme

Herkese merhabalar arkadaşlar ben bir script geliştirdim. Uygulamam da hazır bu uygulamamı Pyinstaller ile tek bir " .exe " dosya haline getirdim. Inno setup aracılığıyla ise bi kurulum dosyası hazırladım. Buna uzaktan güncelleme sistemi eklemek istiyorum. Normal de sayfalar olsa main file harici silip güncel versiyonu indirip çıkartıp tekrar aynı dizine taşıyabilirim fakat pyinstaller ile tek dosya haline dönüştürünce bunu yapabilecek ortam da kalmıyor dolasıyla bu durumda ne yapabilirim yardımlarınızı bekliyorum. İyi forumlar.

1 Beğeni

Merak ettiğim ancak hiç ihtiyaç duymadığım bir konu. Cevapları bekliyorum.

Tahminimce daha iyi çözümler vardır ancak benim aklıma gelen yol şöyle daha önce de kivy mobil uygulamamda kullandığım bir yol, Python kodunu bir Web sitesine bağlıyorsunuz request veya başka bir modülle ve o kod sitenin kodunu takip Ediyor.Sen kullandığın Python kodunu siteye atıyorsun . Bu işi yapalı baya olmuştu tam hatırlamıyorum detaylarını ama satır konusunda felan sorunlar olduğu için split metoduyla satırlara ayırmıştım eğer daha iyi bir çözüm yoksa böyle yapabilirsin.(eğer hostinginiz yoksa ücretsiz hosting veren firmalardan yararlanabilirsiniz).

1 Beğeni

bu dediğin zaten okey fakat ben bi kütüphane kullanarak kodları executable file 'a dönüştürüyorum. tek çalıştırılabilir bir windows uygulaması yani. dizininde herhangi bir python kodu vs yok dolayısıyla indir o sayfaladakilerle değiştir vb. yapabileceğim bir durum söz konusu olmuyor. o yüzden sormak istediğim aslında bahsettiğim durumdayken nasıl bir işlem uygulanabilir. yorumun için teşekkürler

Aklıma şu geldi, updatex.exe isimli bir programınız olsun. Asıl programınız ise her açılışında bunu kontrol etsin, updater.exe’de sunucunuza baksın güncel sürüm varmı, yokmu. Varsa günceli indirsin ve kursun, yoksa bir şey yapmasın.

2 Beğeni

Ben şöyle bir şey düşündüm.

Bir tane exe dosyamız olsun, exe dosyası çalıştırıldığında programın bilgisayarda kurulu olup olmadığını kontrol edip eğer uygulama kurulu değilse internetten uygulamayı kursun. Eğer kuruluysa exe dosyası updater’ımızı çalıştırsın. Updater, güncelleştirmeleri kontrol edip güncelleştirme yoksa uygulamayı çalıştırsın. Eğer güncelleştirme varsa internetten uygulamayı güncelleyip uygulamayı çalıştırsın.
Bu düşündüğüm tasarımın tek dezavantajı ilk çalıştırılan exe programının kurulum için İnternet gerektirmesi. Tüm program ilk çalıştırılan exe dosyasına da eklenebilir ancak pek mantıklı olacağını sanmıyorum. Ancak sonuç olarak kullanıcı gene tek bir uygulamayı çalıştırmış olacaktır.

Örnek verecek olursam:

Kullanıcı uygulama.exe’yi çalıştırır, program ilk defa çalıştırılıyorsa kullanıcının bilgisayarına program kurulur. Program kurulduktan sonra updater çalıştırılır. Updater ise güncelleştirmeleri kontrol edip sonunda asıl uygulamayı çalıştırır.

2 Beğeni

merhaba arkadaşlar öncelikle yorumlarınız için teşekkür ederim. yapmak istediğimi yaptım. bir updater adına script oluşturdum. uygulamamın yeni versiyonlarını zip formatında flask ile olusturdugum backend e uplaod ediyorum ve uygulama versiyonunu updater i calistirdiğimda parametre ile göndererek servere istek atıyorum versiyonları karşılaştırıp duruma göre servere yüklediğim zip dosyasını indirip dizinde açıp diğer dosyalarla değiştiriyorum. bu şekilde halletim.

2 Beğeni