Öncelikle selamlar forumda ve pythonda yeniyim kendi çapımda hobi olarak ilgileniyorum.
Selenium ile bir webs itesinde bağlanarak ordaki verileri çekecek minik bir program yazdım ve exe dosyasına dönüştürmek için pyinstalleri kullandım. Şimdi, bu programı başka bir bilgisayarda çalıştırmayı deneyince seleniumda kullandığım geckodriver gibi, benim pc de kurulu olan modül eklenti vs…başka bilgisayarda kurulu olmayacağı için hata verecek. Bunları tek bir dosyaya içerisine ekleyip çalıştırınca başka bilgisayara da kurabilecek hale nasıl gertirebilirim ?. Ya da farklı olarak nasıl bir yol izleyebilirim ?. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Hocam deneme amaçlı kendi bilgisayarımda programı yazarken kullandığım firefox (geckodriver) dosyasının yerini değiştirdiğimde program hata veriyor. Belkide programı derlerken kullandığım komuttan kaynaklanıyordur.
Konsola “pyinstaller --onefile dosyaadi.py” şeklinde komut giriyorum.
kodlar şurada hocam. Dikkat ederseniz orada bir dosya yolu belirtmişim.
İşte o dosya yolundaki driver’a ihtiyacım var programın çalışması için. Dosyanın bulunduğu konumdan
kaldırmamdaki sebep ise başka pc de çalıştırınca yine o konumda dosya olmayacağı için programın nasıl
tepki vereceğini öğrenmekti. Teşekkürler.