Pyinstaller ile linux ve mac os x için dağıtım hazırlama

Arkadaşlar kodlamayı bitirdim. Windows için exe oluşturuyorum. Linux ve Mac OS X için dağıtım hazırlamam için pyinstaller işlemini , Linux veya Mac OS X bir PC de mi yapmam gerekiyor?

VirtualBox içine Linux ve Mac OS X kurarak yapabilirsin. İyi çalışmalar.

Bi de 64 bit Windowsta dist ettiğim exe, 32 bit Windowsta çalışmıyor. Bu ilginç değil mi? 32 bit makine de tekrar dist ediyorum. Bunun yöntemi nedir?

Pyinstaller 2 platformda da calisiyordu yanlis hatirlamiyorsam. Asagi yukari ayni yontemleri takip ederek bu platformlara da hazirlayabilirsiniz, ama her 2 platform icin de bunun daha guzel, daha karli ve daha hizli yontemleri var, ben linux icin binary alacak olsam Cython ile derlerdim. Ama Linux distrolarinin %95’inde Python kurulu geldigi icin binary’e hic ihtiyac duymadim. Isin Mac OS tarafini bilmem.

İlginç değil. 64 bit uygulamalar, 32 bit sistemlerde çalışmaz.

64 bit bir sisteme 32 bit Python yükleyerek de 32 bit uygulama çıkartılabiliyordu sanırım.

O açıdan söylemedim. Her sürüm için örneğin 32 bit, 64 bit, Linux, Mac OS X bilgisayarlar için dist oluşturmak istersem, bu işletim sistemlerinde pyinstaller kullanmam gerekiyor. Tamam ben 64 bit PYTHON sürümünü ve 64 bit pc kullanıyorum. Her işletim sistemi ve işlemci türü için PC veya virtual machine mi kullanmalıyım?

Tamam, @EkremDincel de diyor ki, 64 bit sisteminize 32 bit Python kurup oyle pyinstaller’i calistirirsaniz 32 bit sonuc alabilirsiniz.

1 Beğeni

Pyinstaller ile birden fazla platforma uygulama çıkarmanın başka bir yolunu bilmiyorum, böyle yapmanız lazım.

Her platform için ayrı bir inşa yapmak istemiyorsanız projenizi python kodu olarak da dağıtabilirsiniz.

Tamam @reo onu anladım. Linux ve Mac OS için bu işletim sistemlerinin kurulu olması gerekiyor anladığım. Teşekkürler. Yavaş yavaş öğreniyoruz işte :slight_smile:

1 Beğeni