Pyqt ile ne seviyede masaüstü uygulamaları geliştirmek mümkün?

Selamlar. Pyqt ile ne seviyede masaüstü uygulamaları geliştirmek mümkün?
C# ile Visual Studioda geliştirilen ileri seviye programlar geliştirmek mümkünmü?
Tabii 3D Max gibi dev programların geliştirilmesi mümkün olmaz diye düşünüyorum

pyqt5 ile hub bir proje yapıyorum içinde ufak ufak projeleri çalıştıran bir program denilebilir en çok zorlandığım yerlerden biri pythonun hız ve optimizasyonu diğer dillere göre geride kalıyor ayrıca kaynaklarda çok kısıtlı eğer ileride geliştirmek ve gerçekten ufak bir proje olsada orataya kaliteli bişey çıksın diyorsanız C++ tavsiye ederim

Programlarin seviyesini ne belirliyor?

C# ile gelistirilen programlarin hepsini gelistirmek mumkun. Ustune –otomatikmen– cross-platform oluyorlar, C#'taki bildigim butun GUI kutuphanelerinin aksine.

3D Max gibi dev programlar gelistiriliyorsa GUI kutuphanesi secimi en onemsiz secimlerden bir tanesi.

3 Beğeni

Pyqt5 kullanıyorum ama dediğin çok zor birşey zannetmiyorum yapamazsın ama youtube video indirme ve benzeri uygulamalar yapabilirsin o konuda sorun olmaz örnek vereyim mercedes gösterge ekranı pyqt yapıldı yardımcı olabilmişimdir umarım.

mercedes ekranında belirli şeyler var hız göstergesi diğer arıza ışıkları v.b mercedes ekranında 200 thread bir proje çalıştırılmıyor sonuçta ben kendi deneyimimi aktardım pyqtde 200-300 thread açınca çöküyor fakat c++ da öyle bir sorunla karşılaşmadım , çok zor değil demişsiniz eğer hesap makinası yada bir login ekranı yapıcaksanız evet gayet basit

dev programlar dev arge ekipleri ile geliştiriliyor eğer soruyu soran kişinin böyle geniş ve deneyimli bir ekibi olsa burda bu soruyu sormazdı diye düşünüyorum hocam

Ben de oyle dusunuyorum.

Soru “Renault gibi dev arabalarin gelistirilmesi Fusion ile olur mu” veya “fabrikanin yonetimi Zoom ile olur mu” gibi bir soru. Arkasindaki gizli soruyu oldugunca gormezden gelerek cevaplamaya calistim.

pyqt tek thread’li bir kutuphane, 2’de de coker. Fakat 200-300 thread’li bir python programinin (thread’lerinin birinde) pyqt kullanmamasi icin hic bir sebep yok. Dogru yazilmasi lazim sadece.

C++'da kullanilan Qt de ayni Qt. Kodlar farkli herhalde.

Mercedes ekrani hic gormedim fakat bir suru elemandan olusan bir dashboard cizmek icin yuzlerce thread’e ihtiyac yok. Grafana (en sevdigim dashboard uygulamasi) bunu tek thread’li JavaScript’te yapiyor.

Asagidaki resim saniyede 10 kere update edilen degerleri ve turevlerini cizen bir python programi. 2 thread.


.

4 Beğeni