PyQt5 microsoft sql

Merhabalar pyqt5 projem var bu projede db sqlite kullanıyordum veri tabanı bunu değiştirip microsoft sql kullanmamı istediler incelediğim kaynaklarda pyqt5 hakkında bir şey bulamadım
programın içinde tablo var oraya düşecek veriler kaydet ekledim o kısmı microsoft sql tablo olusturdum ama içeriye nasıl aktıracağımı bilmiyorum bilgisi olan varmı şimdiden yardımınız için teşekkür ederim

pyqt5 bilmiyorum ama konunun bununla ilgili olduğunu da sanmıyorum: python ve mssql kelimelerini aratmalısın. bağlantı kurduktan sonra da sqlite3 e nasıl veri gönderdiyorsan mssql e de aynı şekilde veri gönderirsin.
bu iş için iki kütüphane vardı pyodbc ve pypyodbc. Aralarındaki farkı hatırlamıyorum; bu kütüphaneleri araştırabilirsin.

SqlAlchemy ile veri tabanı bağlantısını kurup sorgularını bunun üzerinden yürütebilirsin. Ya da direkt bu bağlantı ve sorgu yürütme işlemlerini pyodbc kullanarak da yapabilirsin.

1 Beğeni

Çözümü daha farklı bir şekilde buldum yaptığım projemi sap bağlamam gerekiyordu bunun için bana mssql üzerinden kodu yazmamı istediler sap bağlıyacaklardı pyqt5 olarak az kaynak vardı ama bir kaç kaynak birlikte kendi kodumu mssql yazdım şirketim mssql tablosunu projemi bağladım rahatlıkla kaynak aşağıya bırakıcam örnek aldığım projeyi Display SQL Server Query Result with PyQt5 in Python - Learn Data Analysis yardımız için teşekkür ederim herkese.

1 Beğeni